Petitchef

GULAS DE PORC CU GALUSTE DE PAINE

GULAS DE PORC CU GALUSTE DE PAINE mal

Pentru iubitorii de mancaruri picante , dar si pentru toti ceilalti care ma vizitati pe blog, cat si pentru familia mea , am pregatit acest gulas picant din carne de porc cu galuste de paine.

Cred ca la origini e mancare ungureasca, eu insa o prepar in stilul meu si aproape de fiecare data , altfel :).

De data aceasta am folosit ceafa de porc....pe care am taiat-o cubulete si am pus-o intr-o cratita cu fund dublu impreuna cu putina sare. Am acoperit cratita si am lasat-o pe foc mic pana cand carnea si-a eliberat sucurile si grasimea si s-a patruns incet in suc propriu.

Atunci am adaugat doua cepe mari taiate marunt si doi ardei grasi, taiati bucatele la randul lor. Am lasat mancarea sa se patrunda in continuate pana cand ceapa si ardeiul aproape s-au topit, sucul s-a eliminat si s-a format un sos gros.

Am condimentat carnea cu doua linguri de boia dulce ,jumatate buna de lingurita de piper negru, o piscatura sanatoasa de praf de curry si o lingura de pasta de gulas (jumatate iute/jumatate dulce)

Le-am mai lasat sa dea cateva clocote impreuna , apoi am adaugat sucul de rosii.

Dupa 5 minute de clocotit impreuna am oprit focul deoarece gulasul s-a terminat. La final arata cam asa :

Intre timp am pregatit galustele de paine in felul urmator :

am faramitat intr-un castron 500g paine toast veche, peste care am turnat 250 ml lapte dulce . Am amestecat bine painea si laptele pana s-au transformat intr-o pasta mai grosuta.

Intr-o tigaie am calit o ceapa medie in 3 linguri de ulei . I-am adaugat jumatate de lingurita de vegeta , apoi am pus-o peste pasta de paine.

Am condimentat cu sare, si piper, am mai adaugat si o legatura de patrunjel verde taiat marunt, doua oua si 3-4 linguri de faina...am omogenizat bine amestecul ...

care la final arata cam asa :

Galustele le-am formatat cu mana uda si le-am pus la fiert in apa clocotita cu sare. Sunt fierte cand toate se ridica la suprafata.

Gulasul l-am servit alaturi de galustele de paine. Parca a fost mai bun ca niciodata...carnea moale de se topea in gura, sosul picant ...iar galustele....bune-bune :D

Combinatia ideala pentru un pranz intr-o zi de iarna :)

Incercati ! :)








Comentarii:

18/02/2014

Super tare si bun darrrrrr.....fara galustelele de paine!!!! bravo!

(0) (0) Abuz
13/06/2013

Galuste cu sos si carne

(0) (0) Abuz
06/04/2013

Este foarte buna vas recomanda sa incercati eu am facuto

(0) (0) Abuz
05/04/2013

Foarte interesant si gustos!!!!!

(0) (0) Abuz
27/02/2013

Arata super

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Paine brioche fara unt, super pufoasa
Paine brioche fara unt, super pufoasa
8 porții
4 h 50 m
Ușor
Rețetă Paine toast - de casa
Paine toast - de casa
15 porții
2 h 35 m
Ușor
3 / 5
Rețetă Burgeri din dovleac (garantat fără pâine)
Burgeri din dovleac (garantat fără pâine)
2 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pudding de paine
Pudding de paine
12 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
2 / 5
Rețetă Paine cu usturoi si patrunjel
Paine cu usturoi si patrunjel
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Paine impletita aromata cu pesto
Paine impletita aromata cu pesto
4 porții
2 h 50 m
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează