Ciuperci cu smantana se fac in multe moduri, cu
faina,
galbenus, cu sau fara
ceapa sau
usturoi, eu le-am facut (cu o foarte vaga modificare) asa cum le-am mancat de pastele trecut in Bucovina.

Mai intai ca am gasit (v-am mai aratat si cand le-am cumparat) niste hribi, o bunatate, cu 8 lei punga. Am avut emotii, daca au mizerie, daca trebuie sa le spal, sa pierd jumatate din gust, daca … Ei bine nu a fost cazul, au fost perfecte (bai, acuma nu le cumparati pe toate, da?).

Asadar ne trebuiesc
hribi (merge si cu alte ciuperci, dar nu e tot aia),
ceapa (eu am pus verde, nu e musai),
smantana. Ce am adaugat si nu e in poza, putin
amidon alimentar, foarte putin, sa fiu eu sigura ca se leaga sosul, ca smantana de Bucovina nu am, nitel
unt si, fireste,
sare si piper.
Am inabusit intai ceapa in unt cu sare.

Am pus si ciupercile si am lasat cu capac sa isi lase zeama. Cum v-am spus, astea au fost foarte curate, am pus si zeama lasata de la dezghetat.
Am amestecat si putin
amidon.

Am adaugat si smantana si am dat cateva clocote. Nu, smantana buna nu se taie, eu am folosit Gusturi Romanesti, de 30% grasime. Si cam asta e, simplu si la obiect si musai cu mamaliga alaturi.
Yellow Submarine care se balaceste in marea de hribi.

Este un fel de mancare pe care nu il recomand, ingrasa, da dependenta, iese cu bataie pe ultima bucatica de mamaliga cu care se intinge in farfurie.

Si pentru ca este 8 martie, cadou o floare si viitoarea productie de ardei iuti de Salajean.
Comentarii:
Iti lasa gura apa!!!!!
Dupa cum arata, este ffffff buna!
Foarte buna
Imi lasa gura apa...
Buna, buna !
Buna !