Mie mancarurile cu sos alb imi plac. Mult, asa ca de cand am vazut reteta asta la Lili pe site am zis ca musai sa o incerc.

Lili a modificat-o, eu la fel, sa va arat cum am facut eu ciulamaua asta ed salata.
Am folosit ulei si unt, faina, lapte, usturoi, smantana si salata.

Am inabusit
salata in ulei amestecat cu unt, cu putina
sare. Am lasat-o mai crocanta, daca faceti, puteti sa o lasati mai mult, treaba voastra.

Am dat-o la o parte si in zeama ramasa am pus
usturoiul, l-am lasat putin apoi am adaugat
faina.

Apoi am procedat ca la orice
ciulama (pe care o fac eu) am subtiat intai cu
lapte. Pentru ca ma derutau bucatelele de usturoi am amestecat pana la urma cu telul, sa nu ramana cocoloase.

La un moment dat am pus si
smantana si am continuat sa subtiez cu
lapte pana cand mi-a convenit consistenta sosului. Asa ca am trantit si salata.

Si am lasat totul sa mai fiarba impreuna, cum ar zice uid, model tughedar, apai gata. Intre timp e vreme si de o
mamaliguta.

Parerea mea: e excelenta (daca sunteti fani ai sosului alb, usturoiului si buruienilor), se face repede, se poate face si cu alte verdeturi (spanac, stevie, eu cred ca merge si cu loboda si nu numai) asa ca multumesc de idee. Da stiu, faina, unt, malai, nesanatos, succes celor care vor muri sanatosi, ce sa zic, e buna.

hard roc aleluia

Comentarii:
Aijashsdh