Timp de preparare:2 ore (complexitate redusa)
Ingrediente:1 ceasca unt sau margarina Rama (la tepmeratura camerei), 2 cesti zahar, 4 oua (la tepmeratura camerei), 2 cesti smantana (18% grasime), 2 lingurite esenta de vanilie, 4 cesti faina, 2 lingurite praf de copt, 2 lingurite bicarbonat, 1 lingurita sare fina, 100 gr ciocolata amaruie (topita), ¾ ceasca fulgi de ciocolata amaruie, ¾ ceasca fulgi de ciocolata alba
Mod de preparare:Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul untul/margarina cu zaharul pana ce devine pufos.Adauga ouale, cate unul pe rand, amestecand bine dupa fiecare adaugare.Adauga smantana si vanilia si amesteca.Cerne faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea si adauga-le in amestecul cu oua in 3 parti, amestecand bine dupa fiecare parte.Ia 2 cesti din aluat, adauga ciocolata topita (in cele 2 cesti de aluat) si amesteca.Adauga fulgii de ciocolata amaruie in aluatul alb si fulgii de ciocolata alba in aluatul negru.Pune aluaturile in tava, alternand, dupa care treci prin aluat cu un cutit ,o data, rotind aluatul putin.Coace checul timp de 50-60 minute.Lasa-l sa se raceasca timp de 20 minute inainte de a-l rasturna din tava, dupa care lasa-l sa se raceasca complet. :)