Petitchef

Martipan - bile cu visine din visinata



O reteta pe care mama o facea exclusiv de sarbatori.
Aroma bilutelor este superba, iar visina ascunsa-n mijlocul ei, ii da un rafinament aparte.


- se fierb de cu seara 400g de cartofi in coaja.
- a 2-a zi se cojesc, apoi se dau pe razatoarea mica se amesteca cu 500 gr zahar
- se pune totul la fiert amestecand continuu cam 12 min. la foc mic sau pana cand se intareste destul de bine.
- se ia de pe foc se adauga 1/2 lingurita de esenta de migdale si 200g nuci macinate
- se lasa totul la racit, apoi se lucreaza cu mainile umede.
- se ia cu o lingurita din amestec se pune in mijloc o visina scursa cu o zi inainte, se face o bila (de marimea unei alune uriase/jumatate de nuca) se da prin zahar tos
- se pun la uscat intr-un loc racoros, pt 4-5 zile.

Am facut reteta cu cirese in compot (cumparat) si desi bune, nu se compara cu originalul.






Comentarii:

24/07/2013

Imi place martipanul foarte mult, iar aceasta reteta mi se pare delicioasa. o voi "imprumuta" si eu. multumesc!

(0) (0) Abuz
06/07/2013

Aroma copilariei !

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Visinata
Visinata
6 porții
3 zile
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Bile de ciocolata
Bile de ciocolata
6 porții
3 zile 3 h 15 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Tort cu martipan si pere in vin rosu
Tort cu martipan si pere in vin rosu
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.9 / 5

Rețete

Articole conexe

Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.