Petitchef

Melci cu scortisoara si glazura din branza

Melci cu scortisoara si glazura din branza
by Alice albinutza
Mi-a pl?cut foarte tare ceea ce a expus Miha pe blogul s?u... adic? mi-a pl?cut foarte tare aluatul ei minunat, pe care nu ?tiu de unde l-a descoperit... ?i mai ales mi-au pl?cut cum ar?tau cozon?ceii ei. A?a încât weekendul ?sta am zis c? e de musai s? încerc aluatul ei... mai ales c? se apropie Pa?tele ?i trebuie s? cucinez ?i eu ceva... L-am încercat... ?i e minunat... exact a?a cum l-a descris ea. A?a c? declar c? anul ?sta cozon?ceii mei se vor face cu acest aluat. Am încercat rulourile ei cu scor?i?oar? ?i cu glazura de la Rolls Cinnabon. Nu am strâns ruloul de aluat a?a tare, cum ar fi trebuit... a?a c? s-au cam desf?cut la cuptor... ?i eu i-am denumit melci.
A?adar ingrediente:
pentru aluat:
2 ou?10 gr. drojdie60 gr. unt200 ml lapte100 gr. zah?r1/2 linguri?? sarecoaj? portocale550 gr f?in?
pentru umplutur?:
2 linguri scor?i?oar? m?cinat?100 gr unt75 gr zah?r
pentru uns:
1 g?lbenu?2 linguri lapte
pentru glazur?:
100 gr unt100 gr brânz? Almette150 gr zah?r pudr?
Drojdia se freac? cu o lingur? de zah?r pân? se lichefiaz?, apoi se amestec? cu 50 ml lapte c?ldu? ?i pu?in? f?in?. Am ob?inut în felul aceste maiaua, pe care o l?s?m pu?in la crescut, la loc c?ldu?. Apoi punem în cuva ma?inii de pâine...maiaua, ou?le întregi, restul de zah?r, laptele c?ldu?, untul care a fost topit ?i r?cit, în prealabil. Apoi ad?ug?m f?ina amestecat? cu sarea. Set?m ma?ina de pâine pe programul special pentru fr?mântat ?i dospit, f?r? coacere... ?i ne vedem de alte treburi. Altfel fr?mântâm totul pân? ob?inem un aluat elastic ?i l?s?m la crescut la loc cald.
Dup? ce avem aluatul astfel crescut îl întindem pe mas? ?i cu sucitorul întindem o foaie de cam 0,5 cm grosme. Apoi ungem cu unt, pres?r?m zah?rul ?i la urma scor?i?oara m?cinat?. Rul?m apoi pe lungime, foarte strâns. Altfel rulourile se vor desface la copt... lucru care mi s-a întâmplat ?i mie, drept pentru care mie mi-au ie?it ni?te melci ?i nu rulouri... A?adar form?m un rulou din care vom t?ia buc??i de 4 cm, cu a?a. Punem buc??ile într-o tav? tapetat? cu unt ?i f?in?, l?s?m pu?in la crescut în tav?, la loc cald, cam 15-20 minute.
Încorpor?m un g?lbenu? în dou? linguri de lapte ?i ungem fiecare rulou pe întreaga suprafa??. Apoi d?m la copt în cuptorul înc?lzit, pân? se rumenesc frumos.
Separat vom face grazura astfel: frec?m untul cu brânza ?i apoi ad?ug?m treptat zah?rul pudr?, frecând în continuare pân? ob?inem o crem? spumoas?. Când melcii sunt gata, cât sunt înc? fierbin?i se toarn? glazura de brânz? deasupra. Se las? apoi la r?cit ?i sunt absolut mai mult decât delicio?i.
Poft? Bun?!










Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 


Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza Branza cu mucegai sau Branza Albastra Branza cu mucegai sau Branza Albastra Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!


Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează