Petitchef

Melci cu scortisoara si glazura din branza

by Alice albinutza
Mi-a pl?cut foarte tare ceea ce a expus Miha pe blogul s?u... adic? mi-a pl?cut foarte tare aluatul ei minunat, pe care nu ?tiu de unde l-a descoperit... ?i mai ales mi-au pl?cut cum ar?tau cozon?ceii ei. A?a încât weekendul ?sta am zis c? e de musai s? încerc aluatul ei... mai ales c? se apropie Pa?tele ?i trebuie s? cucinez ?i eu ceva... L-am încercat... ?i e minunat... exact a?a cum l-a descris ea. A?a c? declar c? anul ?sta cozon?ceii mei se vor face cu acest aluat. Am încercat rulourile ei cu scor?i?oar? ?i cu glazura de la Rolls Cinnabon. Nu am strâns ruloul de aluat a?a tare, cum ar fi trebuit... a?a c? s-au cam desf?cut la cuptor... ?i eu i-am denumit melci.


A?adar ingrediente:
pentru aluat:
2 ou?
10 gr. drojdie
60 gr. unt
200 ml lapte
100 gr. zah?r
1/2 linguri?? sare
coaj? portocale
550 gr f?in?
pentru umplutur?:
2 linguri scor?i?oar? m?cinat?
100 gr unt
75 gr zah?r
pentru uns:
1 g?lbenu?
2 linguri lapte
pentru glazur?:
100 gr unt
100 gr brânz? Almette
150 gr zah?r pudr?


Drojdia se freac? cu o lingur? de zah?r pân? se lichefiaz?, apoi se amestec? cu 50 ml lapte c?ldu? ?i pu?in? f?in?. Am ob?inut în felul aceste maiaua, pe care o l?s?m pu?in la crescut, la loc c?ldu?. Apoi punem în cuva ma?inii de pâine...maiaua, ou?le întregi, restul de zah?r, laptele c?ldu?, untul care a fost topit ?i r?cit, în prealabil. Apoi ad?ug?m f?ina amestecat? cu sarea. Set?m ma?ina de pâine pe programul special pentru fr?mântat ?i dospit, f?r? coacere... ?i ne vedem de alte treburi. Altfel fr?mântâm totul pân? ob?inem un aluat elastic ?i l?s?m la crescut la loc cald.
Dup? ce avem aluatul astfel crescut îl întindem pe mas? ?i cu sucitorul întindem o foaie de cam 0,5 cm grosme. Apoi ungem cu unt, pres?r?m zah?rul ?i la urma scor?i?oara m?cinat?. Rul?m apoi pe lungime, foarte strâns. Altfel rulourile se vor desface la copt... lucru care mi s-a întâmplat ?i mie, drept pentru care mie mi-au ie?it ni?te melci ?i nu rulouri... A?adar form?m un rulou din care vom t?ia buc??i de 4 cm, cu a?a. Punem buc??ile într-o tav? tapetat? cu unt ?i f?in?, l?s?m pu?in la crescut în tav?, la loc cald, cam 15-20 minute.
Încorpor?m un g?lbenu? în dou? linguri de lapte ?i ungem fiecare rulou pe întreaga suprafa??. Apoi d?m la copt în cuptorul înc?lzit, pân? se rumenesc frumos.
Separat vom face grazura astfel: frec?m untul cu brânza ?i apoi ad?ug?m treptat zah?rul pudr?, frecând în continuare pân? ob?inem o crem? spumoas?. Când melcii sunt gata, cât sunt înc? fierbin?i se toarn? glazura de brânz? deasupra. Se las? apoi la r?cit ?i sunt absolut mai mult decât delicio?i.






Poft? Bun?!














Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Negresa cu ciocolata si glazura
Negresa cu ciocolata si glazura
8 porții
1 h 30 m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Rulou cu branza Raclette
Rulou cu branza Raclette
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Sos de branza pentru tacos
Sos de branza pentru tacos
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Gogosele cu branza
Gogosele cu branza
15 porții
45 min
Foarte ușor
Rețetă Naan cu branza, lipii indiene cu branza
Naan cu branza, lipii indiene cu branza
4 porții
48 min
Ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza Branza cu mucegai sau Branza Albastra Branza cu mucegai sau Branza Albastra Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei