Din ciclul despre midsommar a venit randul oualelor. In Suedia se mananca acest gen de oua la midsommar si de Craciun. Nu exista, sau nu am gasit eu, reteta universal valabila despre cum se fac oualele astea. Asa ca, vazand in stanga si intreband in dreapta am tras urmatoarele concluzii:
- se folosesc oua fierte, taiate in jumatati
- se orneaza cu maioneza
- peste maioneza se poate aseza cate un mic crevete, sau o jumatate de lingurita de icre
- se adauga crengute de marar proaspat sau feliute mici de lamaie.
In loc de maioneza se poate folosi o crema de branza cu diferite arome, de peste, icre, creveti etc. Foarte delicioasa si apreciata de suedezi, este o adevarata industrie la ei , Kalles kaviar. Nu stiu daca exista la noi, de aceea maioneza e rege :)
Eu le-am asezat pe pat de foi de andive. Se pot folosi orice fel de frunze de salata, ca la oualele noastre umplute :) Combinatia de oua cu icre rosii mi s-a parut nemaipomenita.