Petitchef

PALAK DAL sau linte cu spanac(lentils with spinach)


imi planificasem sa fac niste linte,iar pe cind o spalam si o puneam la inmuiat,ma gindeam daca nu as putea sa o combin cu niste spanac care deja adasta de vreo 2 zile prin frigider.o simpla cautare pe google "lentils and spinach"mi-a scos la iveala o multime de retete cu aceasta denumire,toate indiene,vegetariene,aromate si consistente.dupa ce am facut un scurt review al citorva dintre ele am stiut ce am de facut...
ingrediente:
300grame de linte (galben -verzui este culoarea sub care o am eu,cumparata de la K.),spalata bine si pusa la inmuiat,
2 cepe galbene,tocate marunt,
4-5 linguri ulei de masline,
1/2 lingurita chimen,seminte,
1/2 lingurita coriandru,boabe,
1 lingurita turmeric,
1/2 lingurita ardei iute pisat,
4 linguri suc de rosii(eu am folosit un sos de rosii provensal,cu bucati de morcov si ierburi prin el),
3-4 catei de usturoi,zdrobiti,2 buchete generoase de spanac,spalate bine,scurse,taiate grosier,2-3 frunze de dafin,sare,piper negru proaspat risnit,dupa gust. lintea ,scursa de apa in care a fost inmuiata pentru cca 30 minute,se completeaza cu apa proaspata,cam cu 2 degete deasupra nivelului ei.o punem la fiert,iar cind incepe sa fiarba,adaugam ceapa tocata,usturoiul,uleiul de masline,chimenul,coriandru,turmericul,ardeiul iute.fierbem asa ,la foc potrivit,pina ea incepe a se dezintegra,cca 20-25 minute,amestecind din cind in cind.in acest moment putem adauga sucul de rosii,dafinul,sarea si piperul.amestecam,mai fierbem cca 10 minute,dupa care adaugam spanacul,il lasam citeva clocote doar,pina se inmoaie,ca si cum l-am gati la abur,pastrindu-i culoarea verde.rezultatul,palak dal-ul,extrem de aromat si savuros,mai ales daca alegeti sa-l serviti simplu ,cu niste chapati.unii au apelat si la carne,eu nu am simtit nevoia...
enjoy!










Comentarii:

15/01/2015

FFF BUNAAAA!!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Dahl cu cartofi dulci, spanac si linte verde
Dahl cu cartofi dulci, spanac si linte verde
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Dip cu spanac si anghinare (spinach and artichoke dip)
Dip cu spanac si anghinare (spinach and artichoke dip)
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Salata de naut, linte, spanac
Salata de naut , linte , spanac
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Blinele cu spanac
Blinele cu spanac
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Supa de naut cu spanac
Supa de naut cu spanac
5 porții
50 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Humus din linte rosie
Humus din linte rosie
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Cartofii - fel de mancare sau garnitura?Cartofii - fel de mancare sau garnitura?„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!Spanacul - cheia puterii?Spanacul - cheia puterii?Mercimek Köftesi - Chiftelute vegetale din linteMercimek Köftesi - Chiftelute vegetale din linte

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.