Petitchef

PALAK DAL sau linte cu spanac(lentils with spinach)

PALAK DAL sau linte cu spanac(lentils with spinach)
imi planificasem sa fac niste linte,iar pe cind o spalam si o puneam la inmuiat,ma gindeam daca nu as putea sa o combin cu niste spanac care deja adasta de vreo 2 zile prin frigider.o simpla cautare pe google "lentils and spinach"mi-a scos la iveala o multime de retete cu aceasta denumire,toate indiene,vegetariene,aromate si consistente.dupa ce am facut un scurt review al citorva dintre ele am stiut ce am de facut...
ingrediente:
300grame de linte (galben -verzui este culoarea sub care o am eu,cumparata de la K.),spalata bine si pusa la inmuiat,
2 cepe galbene,tocate marunt,
4-5 linguri ulei de masline,
1/2 lingurita chimen,seminte,
1/2 lingurita coriandru,boabe,
1 lingurita turmeric,
1/2 lingurita ardei iute pisat,
4 linguri suc de rosii(eu am folosit un sos de rosii provensal,cu bucati de morcov si ierburi prin el),
3-4 catei de usturoi,zdrobiti,2 buchete generoase de spanac,spalate bine,scurse,taiate grosier,2-3 frunze de dafin,sare,piper negru proaspat risnit,dupa gust. lintea ,scursa de apa in care a fost inmuiata pentru cca 30 minute,se completeaza cu apa proaspata,cam cu 2 degete deasupra nivelului ei.o punem la fiert,iar cind incepe sa fiarba,adaugam ceapa tocata,usturoiul,uleiul de masline,chimenul,coriandru,turmericul,ardeiul iute.fierbem asa ,la foc potrivit,pina ea incepe a se dezintegra,cca 20-25 minute,amestecind din cind in cind.in acest moment putem adauga sucul de rosii,dafinul,sarea si piperul.amestecam,mai fierbem cca 10 minute,dupa care adaugam spanacul,il lasam citeva clocote doar,pina se inmoaie,ca si cum l-am gati la abur,pastrindu-i culoarea verde.rezultatul,palak dal-ul,extrem de aromat si savuros,mai ales daca alegeti sa-l serviti simplu ,cu niste chapati.unii au apelat si la carne,eu nu am simtit nevoia...
enjoy!








Comentarii:

15/01/2015

FFF BUNAAAA!!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Mâncare de linte cu cârnați de morteau
Mâncare de linte cu cârnați de morteau
20 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Humus din linte rosie
Humus din linte rosie
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Linte cu pulpa de porc
Linte cu pulpa de porc
4 porții
2 h 15 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Dahl cu linte rosie
Dahl cu linte rosie
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Linte spaniola
Linte spaniola
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.5 / 5

Rețete

Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Spanacul - cheia puterii? Spanacul - cheia puterii? 6 motive sa consumam linte 6 motive sa consumam linte

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează