Petitchef

Panna Cotta

Panna Cotta (imagine preluata de la lamuccasbronza.blogspot.com)

Panna Cotta este unul din cele mai simple deserturi Italiene. Panna Cotta inseamna intr-o traducere aproximativa, smantana coapta. Desi este un desert simplu este extrem de delicios si va recomand sa il incercati macar o data. Veti fi vrajiti de textura si aromele imbietoare de vanilie.

Avem nevoie de:

[pentru 6 persoane]

1 pachet de gelatina



1/4 cana (60 ml) lapte rece



2 1/4 cani (540 ml) frisca nebatuta

1/2 cana (60 grame) zahar tos

1/2 lingurita esenta de vanilie pura





1.Ungeti 6 forme termorezistente de aproximativ 200 ml fiecare cu unt moale.

2. Puneti gelatina si laptele rece intr-un vas pentru a se dizolva (20 minute).

3.Combinati frisca si zaharul intr-un vas, la foc mic, pentru a dizolva zaharul.

4.Cand frisca e fierbinte luati oala de pe aragaz si apoi adaugati gelatina cu laptele si vanilia. Amestecati bine.

5. Turnati amestecul astfel obtinut in cele 6 forme si dati la frigider intre 2 si 4 ore.

6. Pentru a scoate Panna Cotta din forme asezati-le in apa fierbinte cateva secunde, apoi intoarceti-le pe farfuria pe care doriti sa serviti desertul.

7. Serviti cu sos de capsuni zdrobite si amestecate cu zahar sau cu sos de fructe de padure.

POFTA BUNA!!!










Comentarii:

camelia000, 13/01/2011

Am preparat reteta la dublu, merge si cu frisca Hulala, dar nu mai trebuie adaugat zahar, frisca deja e dulce, iar cele doua pliculete de gelatina le-am dizolvat in 230 ml de lapte rece, a iesit nemaipomenita cu dulceata de visine deasupra, multumesc Ptit Chef

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:


Rețete

Articole conexe

Panna Cotta – un desert pe cat de simplu, pe atat de deliciosPanna Cotta – un desert pe cat de simplu, pe atat de delicios

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: