Petitchef

Panna Cotta

Panna Cotta (imagine preluata de la lamuccasbronza.blogspot.com)

Panna Cotta este unul din cele mai simple deserturi Italiene. Panna Cotta inseamna intr-o traducere aproximativa, smantana coapta. Desi este un desert simplu este extrem de delicios si va recomand sa il incercati macar o data. Veti fi vrajiti de textura si aromele imbietoare de vanilie.

Avem nevoie de:

[pentru 6 persoane]

1 pachet de gelatina



1/4 cana (60 ml) lapte rece



2 1/4 cani (540 ml) frisca nebatuta

1/2 cana (60 grame) zahar tos

1/2 lingurita esenta de vanilie pura





1.Ungeti 6 forme termorezistente de aproximativ 200 ml fiecare cu unt moale.

2. Puneti gelatina si laptele rece intr-un vas pentru a se dizolva (20 minute).

3.Combinati frisca si zaharul intr-un vas, la foc mic, pentru a dizolva zaharul.

4.Cand frisca e fierbinte luati oala de pe aragaz si apoi adaugati gelatina cu laptele si vanilia. Amestecati bine.

5. Turnati amestecul astfel obtinut in cele 6 forme si dati la frigider intre 2 si 4 ore.

6. Pentru a scoate Panna Cotta din forme asezati-le in apa fierbinte cateva secunde, apoi intoarceti-le pe farfuria pe care doriti sa serviti desertul.

7. Serviti cu sos de capsuni zdrobite si amestecate cu zahar sau cu sos de fructe de padure.

POFTA BUNA!!!










Comentarii:

camelia000, 13/01/2011

Am preparat reteta la dublu, merge si cu frisca Hulala, dar nu mai trebuie adaugat zahar, frisca deja e dulce, iar cele doua pliculete de gelatina le-am dizolvat in 230 ml de lapte rece, a iesit nemaipomenita cu dulceata de visine deasupra, multumesc Ptit Chef

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 


Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.