Petitchef

Piept de curcan cu spanac tras in unt

Piept de curcan cu spanac tras in unt

Visam la o masa mai elaborata si mai romantica de Ziua Indragostitilor, dar n-a fost chip... Da oricum mi-a iesit o amiaza buna, pentru ca am pregatit cu drag. De cina nu putea fi vorba, ca seara avem concert. Zilnic. Bebe mic e bariton. :)
Asa ca am pregatit un piept de curcan la cuptor si o garnitura de spanac tras in unt, cu usturoi si seminte de pin.
N-am mai facut niciodata piept de curcan la cuptor, pentru ca ma temeam ca o sa iasa uscat, dar a fost moale - am folosit termometru de carne si l-am lasat pana la 70-75 grade temp interioara.

Am pregatit pentru piept o marinada din iaurt, suc de lamaie si tandoori masala(condimentul se poate inlocui dupa bunul plac cu ceea ce prefera fiecare), am uns bine pieptul si l-am lasat la rece cam 2 ore. Apoi l-am pus la cuptor, pe o tava cu gratar, fara sa inlatur marinada, l-am picurat cu ulei, am pus apa in tava, am acoperit cu folie de Al si l-am lasat la 180 de grade cam o ora si 15 minute, apoi l-am descoperit, stropit cu sosul din tava. L-am mai lasat cam 30 de minute, stropind din cand in cand cu sos. Cand temperatura interioara a atins valoarea de 75 grade, am oprit cuptorul, am invelit carnea in folie de Al si am lasat-o sa se odihneasca cam 20 de minute.
Carnea se taie perpendicular pe fibre, felii subtiri. Cand se racesc, feliile de curcan pot inlocui cu succes mezelurile in sandviciuri.
Spanacul, proaspat cules din gradina, l-am curatat de codite, l-am spalat bine; am topit o lingura de unt in tigaie, am condimentat cu granulat de usturoi, apoi am adaugat cam 300-400 g spanac, nescurs de apa si l-am sotat pana cand, din ditamai gramada de spanac, s-a facut un strat de spanac :) am adaugat seminte de pin, cam o lingura, si am adaugat sare, dupa gust. Spanacul e gata cand apa a scazut complet.
Happy Valentine's Day :))) !









Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Wrap cu sunca, cheddar si spanac
Wrap cu sunca, cheddar si spanac
2 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Foietaj cu cod si spanac
Foietaj cu cod si spanac
4 porții
55 min
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Lasagna cu ricotta și spanac
Lasagna cu ricotta și spanac
4 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Börek, delicatesa turceasca cu spanac
Börek, delicatesa turceasca cu spanac
4 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Chaussons (papucei) umpluți cu ciuperci și spanac
Chaussons (papucei) umpluți cu ciuperci și spanac
4 porții
3 h 10 m
Foarte ușor
4.9 / 5

Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Spanacul - cheia puterii? Spanacul - cheia puterii? Unt versus Margarina Unt versus Margarina

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează