Petitchef

Portofele din piept de pui

Portofele din piept de pui (laborios,cca 8 portii)
Preparare;
Se portioneaza pieptul de pui(parte mai groasa,cam 6 buc,la 3 piepti de pui mari),apoi se intind usor cu ciocanul de snitele,acoperite cu un celofan ,pentru a nu rupe carnea.Bucatile obtinute se sectioneaza pe lung, fara a ajunge in margine,cu varful unui cutit ascutit,formand niste portofele in bucatile de piept.Ardeiul kapie se prajeste intreg in ulei,apoi se curata de pielita,fiecare ardei curatat se taie pe lung in doua bucati,indepartandu-se cotoarele si semintele.
In putin ulei de masline se caleste foarte putin ceapa taiata marunt cu morcovul dat prin razatoarea mica si usturoiul felit subtire,apoi se adauga si ciupercile curatate si feliate.Se amesteca usor pana se inmoaie bine apoi se adauga si maslinele feliate,se potriveste de sare si piper,se opreste focul si se amesteca cu patrunjelul tocat marunt.
In fiecare portofel se introduce cate o jumatate de ardei prajit apoi se indeasa umplutura de ciuperci si se prinde cu grija cu cate doua scobitori fiecare gura de portofel,astfel incat sa nu curga.Portofelele incarcate si sigilate se condimenteaza pe ambele parti cu amestec de condimente uscate ,se sareaza si se pipereaza cu un praf de piper cu gust de lamaie,apoi se ung pe fiecare parte cu mustar usor picant si se lasa cateva minute sa se condimenteze(cca 30 min).Fiecare portofel astfel condimentat se tavaleste bune prin pesmet auriu granulat si apoi se prajeste in ulei incins,la foc potrivit.Se scot pe servetele absorbante pentru a scapa de surplusul de ulei,apoi se servesc cu salata de sezon
Pofta buna!
Cateva sfaturi;
-Bucatile de carne mai subtiri care ne-au ramas de la piepturi,se intind bine cu ciocanul de snitele si cu ele ,,carpim"gaurelele facute din greseala la portofele
-Dupa ce s-au tavalit portofelele prin pesmet,eu le mai las cca 5 -10 minute,pentru a se inmuia putin pesmetul granulat si apoi le prajesc,astfel pesmetul nu pocneste si nu se arde

Trimisa de Ursan Anisoara









Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cartofi dulci prajiti in cuptor (cu piept de pui)
Cartofi dulci prajiti in cuptor (cu piept de pui)
1 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Rulouri cu piept de pui si mozzarella
Rulouri cu piept de pui si mozzarella
4 porții
35 min
Ușor
4.1 / 5
Rețetă Nuggets de pui cu mazare si morcov
Nuggets de pui cu mazare si morcov
5 porții
12 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Paste cu pui si gorgonzola
Paste cu pui si gorgonzola
3 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Frigarui de pui marinate intr-un sos de iaurt si lamaie
Frigarui de pui marinate intr-un sos de iaurt si lamaie
6 porții
2 h 15 m
Foarte ușor
4.8 / 5

Articole conexe

Retete cu…piept de pui Retete cu…piept de pui Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează