Re?eta acestei pr?jituri am copiat-o în caiet în urm? cu ceva timp (atunci nu aveam blogul culinar), fiind atras? de aspectul delicios, ?i cunoscând pr?jitura din cofet?rii mi-am propus s? o prepar ?i eu. De atunci au trecut câ?iva ani, abia acum venindu-i rândul. Am f?cut mici modific?ri fa?? de re?eta publicat? de Sella.
Ingrediente pentru blat:
- 4 ou?
- 250 g zah?r tos
- 8 linguri de ap? cald?
- 50 g nuc? m?cinat?
- 2 linguri de cacao
- 170 g f?in?
- 1 linguri?? ras? praf de copt
Ingrediente pentru crem?:
- 200 g unt
- 200 g zah?r pudr?
- 1 ou
- 1 lingur? de f?in? ras?
- 100 ml lapte
- 2 linguri?e ness
Ingrediente pentru glazur?:
- 150 g zah?r
- 3 linguri ap?
- 2 linguri cacao
- 50 g unt
Pentru blat se bat albu?urile spum? tare, ad?ugându - se câte o lingur? de ap? cald?.
Se adaug? 100 g zah?r ?i se mai bat 1 - 2 minute.
G?lbenu?urile se mixeaz? cu 150 g zah?r ?i 4 linguri de ap? cald? ad?ugate rând pe rând.
Cînd g?lbenu?urile s-au f?cut cremoase ca o maionez? se adaug? în fir sub?ire la albu?uri.
În compozi?ia de ou? se adaug? f?ina amestecat? cu cacaoa, praful de copt ?i nuca m?cinat?.
Se toarn? într-o tav? uns? cu unt ?i tapetat? cu f?in? ?i se d? la cuptor pentru 20 - 25 minute.
Dup? r?cire se taie în dou? ?i se însiropeaz? blaturile cu sirop preparat din 50 ml ap? ?i 100 g zah?r fiert ?i apoi r?cit.
Acum prepar?m crema: se pune pe foc, într-o cr?ticioar?, oul ,f?ina ?i laptele amestecînd continuu pentru a nu se prinde ?i a nu se face cocoloa?e.
Cînd crema s-a îngro?at se adaug? nessul, amestecând pân? ce se dizolv?, moment în care se ia de pe foc ?i se pune la rece pentru câteva ore.
Untul se freac? spum? cu 200 g zah?r pudr?; se adaug? crema de ou r?cit? ?i se mixeaz?
pân? se omogenizeaz? bine.
Cu aceast? crem? se umple pr?jitura t?iat? în dou?, având grij? s? l?s?m câteva linguri de crem? pentru a unge pr?jitura ?i deasupra.
Am pus pr?jitura la rece pentru a se r?ci foarte tare crema, peste aceasta urmând a pune glazura u?or c?ldu??.
Pentru glazur? am pus la fiert zah?rul, apa, cacaoa ?i untul. Am dat un clocot ?i am pus-o apoi la rece.
Am întins cu un cu?it glazura de ciocolat? peste care am pres?rat pu?in? nuc? m?cinat?.
Pr?jitura se d? la rece pentru cel pu?in o or?.
Un deliciu!
Comentarii:
MUTUMESC, IMI PLAE FFFOARTE MUT PRAJITURA BUCURESTI
Este foarte buna am gustat
Foarte bunaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!
Este oreteta si o prajitura foarte buna o delicatesa
TOTDEAUNA MI-A PLACUT PRAJITURA BUCURESTI,DE CIND ERAM LA PROFESIONALA,IMI MAI CUMPARAM CITEODATA,DAR NICI ACUM CA AM 45 ANI NU IA-M UITAT GUSTUL....AM SA PREGATESC ACEASTA RRETETA.SINT FERM CONVINSA CA VA IESI BINE,,,,MULTUMESC,,MMARIA