Petitchef

PRAJITURA BUCURESTI

Re?eta acestei pr?jituri am copiat-o în caiet în urm? cu ceva timp (atunci nu aveam blogul culinar), fiind atras? de aspectul delicios, ?i cunoscând pr?jitura din cofet?rii mi-am propus s? o prepar ?i eu. De atunci au trecut câ?iva ani, abia acum venindu-i rândul. Am f?cut mici modific?ri fa?? de re?eta publicat? de Sella.

Ingrediente pentru blat:

- 4 ou?

- 250 g zah?r tos

- 8 linguri de ap? cald?

- 50 g nuc? m?cinat?
- 2 linguri de cacao

- 170 g f?in?

- 1 linguri?? ras? praf de copt


Ingrediente pentru crem?:

- 200 g unt

- 200 g zah?r pudr?

- 1 ou

- 1 lingur? de f?in? ras?

- 100 ml lapte

- 2 linguri?e ness


Ingrediente pentru glazur?:

- 150 g zah?r

- 3 linguri ap?

- 2 linguri cacao

- 50 g unt



Pentru blat se bat albu?urile spum? tare, ad?ugându - se câte o lingur? de ap? cald?.
Se adaug? 100 g zah?r ?i se mai bat 1 - 2 minute.
G?lbenu?urile se mixeaz? cu 150 g zah?r ?i 4 linguri de ap? cald? ad?ugate rând pe rând.
Cînd g?lbenu?urile s-au f?cut cremoase ca o maionez? se adaug? în fir sub?ire la albu?uri.



În compozi?ia de ou? se adaug? f?ina amestecat? cu cacaoa, praful de copt ?i nuca m?cinat?.
Se toarn? într-o tav? uns? cu unt ?i tapetat? cu f?in? ?i se d? la cuptor pentru 20 - 25 minute.
Dup? r?cire se taie în dou? ?i se însiropeaz? blaturile cu sirop preparat din 50 ml ap? ?i 100 g zah?r fiert ?i apoi r?cit.


Acum prepar?m crema: se pune pe foc, într-o cr?ticioar?, oul ,f?ina ?i laptele amestecînd continuu pentru a nu se prinde ?i a nu se face cocoloa?e.



Cînd crema s-a îngro?at se adaug? nessul, amestecând pân? ce se dizolv?, moment în care se ia de pe foc ?i se pune la rece pentru câteva ore.

Untul se freac? spum? cu 200 g zah?r pudr?; se adaug? crema de ou r?cit? ?i se mixeaz?


pân? se omogenizeaz? bine.


Cu aceast? crem? se umple pr?jitura t?iat? în dou?, având grij? s? l?s?m câteva linguri de crem? pentru a unge pr?jitura ?i deasupra.



Am pus pr?jitura la rece pentru a se r?ci foarte tare crema, peste aceasta urmând a pune glazura u?or c?ldu??.
Pentru glazur? am pus la fiert zah?rul, apa, cacaoa ?i untul. Am dat un clocot ?i am pus-o apoi la rece.

Am întins cu un cu?it glazura de ciocolat? peste care am pres?rat pu?in? nuc? m?cinat?.
Pr?jitura se d? la rece pentru cel pu?in o or?.


Un deliciu!






Comentarii:

06/08/2013

MUTUMESC, IMI PLAE FFFOARTE MUT PRAJITURA BUCURESTI

(0) (0) Abuz
09/01/2013

Este foarte buna am gustat

(0) (0) Abuz
20/12/2012

Foarte bunaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
01/08/2012

Este oreteta si o prajitura foarte buna o delicatesa

(0) (0) Abuz
26/07/2012

TOTDEAUNA MI-A PLACUT PRAJITURA BUCURESTI,DE CIND ERAM LA PROFESIONALA,IMI MAI CUMPARAM CITEODATA,DAR NICI ACUM CA AM 45 ANI NU IA-M UITAT GUSTUL....AM SA PREGATESC ACEASTA RRETETA.SINT FERM CONVINSA CA VA IESI BINE,,,,MULTUMESC,,MMARIA

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu branza de vaca si marar
Prajitura cu branza de vaca si marar
6 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu branza cu foaie turnata
Prajitura cu branza cu foaie turnata
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
20 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu banane - super rapida
Prajitura cu banane - super rapida
8 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase „Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta „Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei