Petitchef

PRAJITURA BUCURESTI

PRAJITURA BUCURESTI
Re?eta acestei pr?jituri am copiat-o în caiet în urm? cu ceva timp (atunci nu aveam blogul culinar), fiind atras? de aspectul delicios, ?i cunoscând pr?jitura din cofet?rii mi-am propus s? o prepar ?i eu. De atunci au trecut câ?iva ani, abia acum venindu-i rândul. Am f?cut mici modific?ri fa?? de re?eta publicat? de Sella.
Ingrediente pentru blat:
- 4 ou?
- 250 g zah?r tos
- 8 linguri de ap? cald?
- 50 g nuc? m?cinat?
- 2 linguri de cacao
- 170 g f?in?
- 1 linguri?? ras? praf de copt
Ingrediente pentru crem?:
- 200 g unt
- 200 g zah?r pudr?
- 1 ou
- 1 lingur? de f?in? ras?
- 100 ml lapte
- 2 linguri?e ness
Ingrediente pentru glazur?:
- 150 g zah?r
- 3 linguri ap?
- 2 linguri cacao
- 50 g unt
Pentru blat se bat albu?urile spum? tare, ad?ugându - se câte o lingur? de ap? cald?.
Se adaug? 100 g zah?r ?i se mai bat 1 - 2 minute.
G?lbenu?urile se mixeaz? cu 150 g zah?r ?i 4 linguri de ap? cald? ad?ugate rând pe rând.
Cînd g?lbenu?urile s-au f?cut cremoase ca o maionez? se adaug? în fir sub?ire la albu?uri.

În compozi?ia de ou? se adaug? f?ina amestecat? cu cacaoa, praful de copt ?i nuca m?cinat?.
Se toarn? într-o tav? uns? cu unt ?i tapetat? cu f?in? ?i se d? la cuptor pentru 20 - 25 minute.
Dup? r?cire se taie în dou? ?i se însiropeaz? blaturile cu sirop preparat din 50 ml ap? ?i 100 g zah?r fiert ?i apoi r?cit.

Acum prepar?m crema: se pune pe foc, într-o cr?ticioar?, oul ,f?ina ?i laptele amestecînd continuu pentru a nu se prinde ?i a nu se face cocoloa?e.

Cînd crema s-a îngro?at se adaug? nessul, amestecând pân? ce se dizolv?, moment în care se ia de pe foc ?i se pune la rece pentru câteva ore.
Untul se freac? spum? cu 200 g zah?r pudr?; se adaug? crema de ou r?cit? ?i se mixeaz?

pân? se omogenizeaz? bine.

Cu aceast? crem? se umple pr?jitura t?iat? în dou?, având grij? s? l?s?m câteva linguri de crem? pentru a unge pr?jitura ?i deasupra.

Am pus pr?jitura la rece pentru a se r?ci foarte tare crema, peste aceasta urmând a pune glazura u?or c?ldu??.
Pentru glazur? am pus la fiert zah?rul, apa, cacaoa ?i untul. Am dat un clocot ?i am pus-o apoi la rece.

Am întins cu un cu?it glazura de ciocolat? peste care am pres?rat pu?in? nuc? m?cinat?.
Pr?jitura se d? la rece pentru cel pu?in o or?.
Un deliciu!








Comentarii:

06/08/2013

MUTUMESC, IMI PLAE FFFOARTE MUT PRAJITURA BUCURESTI

(0) (0) Abuz
09/01/2013

Este foarte buna am gustat

(0) (0) Abuz
20/12/2012

Foarte bunaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
01/08/2012

Este oreteta si o prajitura foarte buna o delicatesa

(0) (0) Abuz
26/07/2012

TOTDEAUNA MI-A PLACUT PRAJITURA BUCURESTI,DE CIND ERAM LA PROFESIONALA,IMI MAI CUMPARAM CITEODATA,DAR NICI ACUM CA AM 45 ANI NU IA-M UITAT GUSTUL....AM SA PREGATESC ACEASTA RRETETA.SINT FERM CONVINSA CA VA IESI BINE,,,,MULTUMESC,,MMARIA

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura la microunde
Prajitura la microunde
6 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura la cana
Prajitura la cana
2 porții
9 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
20 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza Negresa – cea mai iubita prajitura de casa Negresa – cea mai iubita prajitura de casa Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează