by Alice albinutza
Weekendul ?sta care tocmai a trecut m-a apucat pr?jitureala. Eu care n-am nici o tangen?? cât de mic? cu aceast? ramur? a gastronomiei, adic? facerea de pr?jituri.So?ul meu ?i-a adus aminte de o re?et?de la mama de acas?, ?i anume Pr?jitura coc? ras?.
A?adar ingrediente:
3 ou? 200 gr zah?r 200 ml ulei 1 plic praf de copt 1 plic zah?r vanilat un v?rf de sare, esen?? de rom coaj? de portocal? 800 gr f?in? 400 gr majun, sau gem prune (eu a? merge pe ceva mai mult majun ...cam spre 600 gr) Se pun într-un castron ou?le întregi ?i se mixeaz? împreun? cu zah?rul, pân? ce acesta se dizolv? complet. Se pune apoi uleiul, esen?a de rom, zah?rul vanilat, coaja de portocale, sare ?i praful de copt. Se mixeaz? toate pân? se omogenizeaz?. Apoi se amestec? toate cu f?ina ?i se fr?mânt? încet încorporând totul pân? se ob?ine o coc? t?ri?oar?.
Din coca ob?inut? se ia un sfert din compozi?ie ?i se d? la frigider. Se tapeteaz? o tav? cu unt ?i f?in?.
Restul de coc? se întinde cu sucitorul ?i se pune apoi în tav?. Peste aceasta se va întinde un strat de majun sau gem de prune. Se scoate apoi coca pus? la frigider ?i se rade, pe r?z?toarea mare, deasupra stratului de majun. Se d? totul la foc mic, în cuptorul înc?lzit dinainte, pentru 50 minute.
Se presar? apoi zah?r pudr?, a?a pentru decor.
Poft? Bun?!
Comentarii:
Pare apetisantttttttttttt