Petitchef

PRAJITURA CU FOI GLAZURATE CU ZAHAR ARS

Inainte de S?rb?tori, în c?utare de noi re?ete pentru pr?jituri, am v?zut pe pagina "Buc?t?reselor vesele" pr?jitura "Vienetta". Mi-a atras aten?ia, ar?ta tare bine, cu mult? crem?, zah?r ars, mmmmmmm mi-am zis c? sigur papilele mele gustative vor fi în culmea fericirii, ?i chiar dac? alor mei, ?i nu numai lor, le plac pr?jiturile cu ciocolat? hai s? o încerc.
Nu am respectat întocmai re?eta lor având o tav? mai mic? pentru copt foi.
Pentru preparare a foilor am folosit:
- 5 ou?
- 5 linguri de ap? rece
- 100 g zah?r
- 75 g nuc? m?cinat?
- 80 g f?in?
- 1/2 plic praf de copt
Am b?tur bine albu?urile spum?, am ad?ugat apa rece, zah?rul, continuînd s? bat albu?urile cu mixerul la vitez? maxim? înc? 1 minut. Am ad?ugat la final f?ina amestecat? cu praful de copt ?i cu nuca, amestecînd compozi?ia u?or, numai prin r?sturnare, cu o lingur?.

Din aceast? compozi?ie am copt, pe rând, trei foi pe dosul t?vii tapetate cu hârtie de copt uns? cu pu?in unt.


Pentru crem? am folosit:
- 3 g?lbenu?uri
- 400 ml lapte
- 150 g zah?r
- 200 g unt
- 70 g f?in?

250 ml lapte l-am pus la fiert împreun? cu zah?rul


G?lbenu?urile le-am amestecat cu laptele r?mas, am pus peste ele f?ina amestecând cu un tel pentru a elimina cocoloa?ele formate,


iar cînd laptele d? în fiert am turnat compozi?ia de g?lbenu?uri ?i am l?sat s? fiarb? pân? se îngroa??. Se pun la rece. Fiind înainte de Cr?ciun când temperaturile erau mult sub O grade, a fost suficient? o or? de stat afar?.
Dup? r?cire am ad?ugat un unt ?i am mixat câteva minute, devenind o crem? spumoas? ?i fin?.



Din 200 g zah?r tos am am preparat un caramel pe care l-am întins fierbinte pe dou? foi.
Jum?tate din crem? am întins-o pe prima foaie caramelizat?, am acoperit cu a doua foaie, am pus restul de crem? apoi ultima foaie.

Peste prîjitur? am întins albu?urile r?mase de la cele trei ou?, b?tute cu 150 g zah?r.
Nu v? recomand s? folosi?i albu?urile pentru nota final? a pr?jiturii, acestea dovedindu - se a fi aspectuoase în primele 5 - 6 ore, dup? care, încet, încet, parc? s-au topit.
A doua oar? când voi prepara aceast? pr?jitur?, fiindc? sigur o s? o mai prepar - este foarte gustoas?, am s? folosesc o glazur? caramel sau altceva.







Comentarii:

02/12/2013

F .buna

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura foi cu zahar ars''
Prajitura "foi cu zahar ars''
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Prajitura cu foi de zahar ars si crema cu ness
Prajitura cu foi de zahar ars si crema cu ness
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Prajitura albinita -cu foi de zahar ars
Prajitura albinita -cu foi de zahar ars
8 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
20 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu banane - super rapida
Prajitura cu banane - super rapida
8 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Crema catalana - verisoara cremei de zahar ars Crema catalana - verisoara cremei de zahar ars „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei