Petitchef

Prajitura Prajiturilor ( Opera)

Prajitura Prajiturilor ( Opera)
Aceasta prajitura am gasit-o prima data pe site-ul CULINAR.RO, de care eu sant indragostita, si recunosc aceasta public, este un site extraordinar de la care eu am invatat multe. Felicitari!!!!! SA STITI CA ACEASTA ESTE O LAUDA, UN COMPLIMENT!!! nu o reclama...
Dar sa trecem la ale noastre!Este o prajitura, fff fina, dar si pretentioasa, deci, nu usor de facut , dar incercati, dupa cateva incercari o sa capatati experienta si o sa va iese, mmm.... o bunatate. Aveti incredere!
Mai multe poze nu am , dar promit sa pun in viitor!
Sa incepem cu modul de preparare:

A. FOILE: 4 buc 30x30
10 albusuri, 110g nuca(migdale macinate)
4 oua, 220g zahar, 1 lg. praf de copt
140g faina, sare
-din albus cu 110g zahar si sarea se bat f. bine pana se face o spuma. Ouale intregi, le-am batut cu restul de zahar, pana ce au devenit o crema deschisa la culoare si si-au dublat volumul. Peste ele am adaugat: albusul batut , peste care am pus faina, praful de copt si migdalele macinate, , apoi cealalta 1/2 de albus si am amestecat usor. Am impartit in 4, si in cuptorul incins am copt fiecare foaie 8 minute.

B.CREMA ALBA: (englezeasca) 240 ml lapte
90g zahar
3 galbenusuri, esenta vanilie, sare
-am mixat galbenusurile.Laptele l-am pus pe foc cu zaharul, cand aproape da in clocot, l-am turnat usor, amestecand continuu, peste galbenusuri ; cratita am tinut-o pe foc mestecand continuu pana s-a ingrosat crema. E bine sa se faca pe baie de aburi, ca sa nu se branzeasca crema, Se lasa la racit, apoi se adauga vanilia.

C. CREMA BAVAREZA: 5 g gelatina
170 g ciocolata amaruie,
1/2 cana de crema englezeasca
360ml smantana ptr. frisca
- in crema englezeasca calda, am adaugat gelatina, dizolvata si am amestecat pana la omogenizare. Am topit ciocolata pe baie de aburi, si peste ea am turnat crema englezeasca. Am mixat smantana, pana a devenit o crema groasa si am turnat-o peste celalalt amestec. O punem la frigider .

D.CREMA DE CAFEA : 25g apa, 140 g zahar,
3 galbenusuri, 225g unt,
1 lg ness diz. in 1 lg apa fiarta
- din apa si zahar am facut un sirop. Galbenusurile se bat pana se dubleaza, iar peste ele am turnat siropul fierbinte usor, si amestecand continuu, pana se raceste complet compozitia . Peste ea am adaugat untul putin cate putin, mixand continuu si am adaugat nesul dizolvat, apoi dau la frigider.

E. CREMA GANACHE : 170 g ciocolata
190 g smantana
- am incalzit ciocolata pe baie de aburi, apoi turnam smantana, amestecand, apoi dam la rece. Cand se raceste se mixeaza.

Acum sa trecem la asamblare: Facem un sirop din apa, zahar, si es de rom. Punem o foaie , o ungem cu sirop, punem 1/2 din crema de cafea, apoi a2a foaie, o ungem cu sirop, punem crema bavareza, a3a foaie crema ganache, a4a foaie o ungem cu sirop, si punem restul de crema de cafea.

Se pune la congelator, ptr. 30 min, dupa care am intins peste crema de cafea,, restul de ganache, si o o punem la congelator din nouptr. 15 min. |La sfarsit se taie cu, cutitul inmuiat in apa fierbinte si stergem in acelasi timp cutitul , de fiecare data, altfel iese un pic zdrenturoasa.








Comentarii:

13/03/2013

Nu se pra vede crema alba

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu iaurt la microunde
Prajitura cu iaurt la microunde
6 porții
20 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1 h 20 m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Prăjitură simplă, atât de simplă și atât de bună!
Prăjitură simplă, atât de simplă și atât de bună!
6 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prăjitură cu migdale - fără gluten
Prăjitură cu migdale - fără gluten
6 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu banane - super rapida
Prajitura cu banane - super rapida
8 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Stroganoff – Opera de arta culinara Stroganoff – Opera de arta culinara Turta dulce, prajitura Craciunului! Turta dulce, prajitura Craciunului! „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează