Petitchef

Reteta ALUAT CU CAIMAC

ALUAT CU CAIMAC (DE LA LAPTE FIERT)


200 g caimac, cca 250 g f?in?, 100 g unt, 1/2 linguri?? sare fin?.


într-un castron, se amestec? caimacul cu cca 200 g f?in? ?i cu sarea, ca sa se ob?in? un aluat mai vîrtos decît aluatul de cozonac, dar care s? se poat? întinde u?or cu sucitorul. Se fr?mînt? 5—6 minute cu mîna, apoi se a?az? pe mas? ?i se las? 10 minute, ca s? devin? mai elastic. Dup? aceea, se întinde în foaie de 3-—4 mm grosime care se unge pe toat? suprafa?a cu untul moale, frecat cu restul de f?in? ?i se ruleaz? de la un cap?t la cel?lalt. Pvuloul se aplatizeaz? cu palma, pîn? cînd se ob?ine l??imea de 20 cm, apoi i se aduc capetele pîn? la mijloc ?i se îndoaie înc? o dat? (cum s-ar închide o carte). Se la?a 10 minute, apoi se întinde în foaie de cca 4 mm grosime din care sa fac rulouri. Acestea se pot umple cu brînz?, carne, ciuperci sau cu fructe: mere, cire?e, vi?ine (v. „Umpluturi dulci pentru pl?cint? sau rulouri”, sau „Umpluturi pentru pateuri, rulouri, pl?cint?”).







Share this on Facebook


Tweet This!


Share this on del.icio.us


Stumble upon something good? Share it on StumbleUpon


Subscribe to the comments for this post?


Email this via Gmail






Retete asemanatoare

Reteta de ALUAT FRAN?UZESC F?CUT LA CALD










Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 



Articole conexe

Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Prosciutto di Parma - ingredient cheie intr-o reteta clasica Prosciutto di Parma - ingredient cheie intr-o reteta clasica

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: