ALUAT CU CAIMAC (DE LA LAPTE FIERT)
200 g caimac, cca 250 g f?in?, 100 g unt, 1/2 linguri?? sare fin?.
într-un castron, se amestec? caimacul cu cca 200 g f?in? ?i cu sarea, ca sa se ob?in? un aluat mai vîrtos decît aluatul de cozonac, dar care s? se poat? întinde u?or cu sucitorul. Se fr?mînt? 5—6 minute cu mîna, apoi se a?az? pe mas? ?i se las? 10 minute, ca s? devin? mai elastic. Dup? aceea, se întinde în foaie de 3-—4 mm grosime care se unge pe toat? suprafa?a cu untul moale, frecat cu restul de f?in? ?i se ruleaz? de la un cap?t la cel?lalt. Pvuloul se aplatizeaz? cu palma, pîn? cînd se ob?ine l??imea de 20 cm, apoi i se aduc capetele pîn? la mijloc ?i se îndoaie înc? o dat? (cum s-ar închide o carte). Se la?a 10 minute, apoi se întinde în foaie de cca 4 mm grosime din care sa fac rulouri. Acestea se pot umple cu brînz?, carne, ciuperci sau cu fructe: mere, cire?e, vi?ine (v. „Umpluturi dulci pentru pl?cint? sau rulouri”, sau „Umpluturi pentru pateuri, rulouri, pl?cint?”).
Share this on Facebook
Tweet This!
Share this on del.icio.us
Stumble upon something good? Share it on StumbleUpon
Subscribe to the comments for this post?
Email this via Gmail
Retete asemanatoare
Reteta de ALUAT FRAN?UZESC F?CUT LA CALD