Petitchef

Retete pentru Cornete cu nuca sau cacao

Reteta pentru Cornete cu cacao

2 ou? mari (60 g bucata), 100 g f?in?, 20 g cacao, 100 g zah?r, 15 ml rom, 40 g unt, 100 g fri?c?.

Albu?urile se bat spum?, cu furculi?a sau cu un tel mic, se adaug? zah?rul tos ?i romul ?i se bat în continuare, pîn? cînd se înt?resc din nou; apoi, se pun g?lbenu?urile, untul topit (dar rece) ?i fri?ca, se bat de 4?5 ori, apoi se pune toat? f?ina, împreun? cu cacaua, neap?rat cernut? prin sit? de sîrm? inoxidabil?, amestecînd u?or, prin r?sturnare, de jos în sus, pîn? cînd se omogenizeaz? compozi?ia.

Se coc în tav?, uns? bine cu margarin? solid? ?i tapetat? cu f?in?, exact cum s-a ar?tat la ?Cornete“. Rezult? cca 30?32 cornete. ‘Vîrfurile se glaseaz? cu ?erbet de cacao sau cu glazur? de ciocolat? ?i, apoi, cornetele se umplu, la fel, cum s-a ar?tat în re?eta precedent?.

Reteta pentru Cornete cu nuc?

3 ou? mari, 120 g zah?r, 50 g unt, 40 g f?in?, 120 g nuci m?cinate, 15 ml rom.

Albu?urile se bat spum?, cu un tel mic sau cu furculi?a, se adaug? zah?rul tos ?i romul ?i se bat în continuare, pîn? cînd se înt?resc din nou; se pun toate g?lbenu?urile, untul topit (dar rece), se bat de 4?5 ori, apoi se adaug? f?ina, împreun? cu nucile m?cinate, amestecînd u?or, prin r?sturnare, pîn? cînd se omogenizeaz? compozi?ia.

Se ia numai din marginea compozi?iei cîte o linguri?? cu vîrf care, apoi, se întinde sub form? de rondea (cu dosul linguri?ei), cît se poate de sub?ire, pe tava tapetat? cu margarin? solid? ?i f?in?. Compozi?ia avînd nuc?, rondelele vor fi mai groase decît precedentele (cca 3 mm). Se coc, pîn? cînd se usuc? bine deasupra ?i se rumenesc pe margini de 1/2 cm (cca 10 minute), la foc mijlociu.

Se trage apoi tava la u?a cuptorului, f?r? s? se scoat? afar?; rondelele se r?stoarn? pe rînd, cu cu?itul, pe partea invers? ?i se ruleaz?, neap?rat, pe o form? de con (din carbon sau din tabl?). Acestea, fiind mai groase, nu se înt?resc imediat, de aceea trebuie s? se lase pe form?, pîn? cînd se înt?resc bine, altfel se vor l?sa ?i se vor deforma. Din acest motiv, sînt necesare 3?4 forme de con pe care se ruleaz? foile coapte; rezult? cca 20 cornete. Se glaseaz? la vîrf cu ?Glazur? de cacao” ?i se umplu, la fel, ca ?i precedentele.










Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Ruladă cu fructul pasiunii si nucă de cocos
Ruladă cu fructul pasiunii si nucă de cocos
6 porții
42 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Flan cu nuca de cocos
Flan cu nuca de cocos
8 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Chec apertiv cu bacon, branza de capra și nucă
Chec apertiv cu bacon, branza de capra și nucă
6 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Bomboane de casa cu nuca de cocos
Bomboane de casa cu nuca de cocos
6 porții
1 oră
Ușor
5 / 5
Rețetă Flan cu nuca de cocos la microunde
Flan cu nuca de cocos la microunde
6 porții
13 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Buturuga exotică cu nucă de cocos si fructul pasiunii
Buturuga exotică cu nucă de cocos si fructul pasiunii
6 porții
42 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Nuca tigru – o pseudo nuca cu proprietati reale Nuca tigru – o pseudo nuca cu proprietati reale Uleiul din nuca de cocos - un aliment complex Uleiul din nuca de cocos - un aliment complex

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează