Petitchef

Retete pentru Cornete cu nuca sau cacao

Reteta pentru Cornete cu cacao

2 ou? mari (60 g bucata), 100 g f?in?, 20 g cacao, 100 g zah?r, 15 ml rom, 40 g unt, 100 g fri?c?.


Albu?urile se bat spum?, cu furculi?a sau cu un tel mic, se adaug? zah?rul tos ?i romul ?i se bat în continuare, pîn? cînd se înt?resc din nou; apoi, se pun g?lbenu?urile, untul topit (dar rece) ?i fri?ca, se bat de 4?5 ori, apoi se pune toat? f?ina, împreun? cu cacaua, neap?rat cernut? prin sit? de sîrm? inoxidabil?, amestecînd u?or, prin r?sturnare, de jos în sus, pîn? cînd se omogenizeaz? compozi?ia.

Se coc în tav?, uns? bine cu margarin? solid? ?i tapetat? cu f?in?, exact cum s-a ar?tat la ?Cornete“. Rezult? cca 30?32 cornete. ‘Vîrfurile se glaseaz? cu ?erbet de cacao sau cu glazur? de ciocolat? ?i, apoi, cornetele se umplu, la fel, cum s-a ar?tat în re?eta precedent?.

Reteta pentru Cornete cu nuc?

3 ou? mari, 120 g zah?r, 50 g unt, 40 g f?in?, 120 g nuci m?cinate, 15 ml rom.


Albu?urile se bat spum?, cu un tel mic sau cu furculi?a, se adaug? zah?rul tos ?i romul ?i se bat în continuare, pîn? cînd se înt?resc din nou; se pun toate g?lbenu?urile, untul topit (dar rece), se bat de 4?5 ori, apoi se adaug? f?ina, împreun? cu nucile m?cinate, amestecînd u?or, prin r?sturnare, pîn? cînd se omogenizeaz? compozi?ia.

Se ia numai din marginea compozi?iei cîte o linguri?? cu vîrf care, apoi, se întinde sub form? de rondea (cu dosul linguri?ei), cît se poate de sub?ire, pe tava tapetat? cu margarin? solid? ?i f?in?. Compozi?ia avînd nuc?, rondelele vor fi mai groase decît precedentele (cca 3 mm). Se coc, pîn? cînd se usuc? bine deasupra ?i se rumenesc pe margini de 1/2 cm (cca 10 minute), la foc mijlociu.

Se trage apoi tava la u?a cuptorului, f?r? s? se scoat? afar?; rondelele se r?stoarn? pe rînd, cu cu?itul, pe partea invers? ?i se ruleaz?, neap?rat, pe o form? de con (din carbon sau din tabl?). Acestea, fiind mai groase, nu se înt?resc imediat, de aceea trebuie s? se lase pe form?, pîn? cînd se înt?resc bine, altfel se vor l?sa ?i se vor deforma. Din acest motiv, sînt necesare 3?4 forme de con pe care se ruleaz? foile coapte; rezult? cca 20 cornete. Se glaseaz? la vîrf cu ?Glazur? de cacao” ?i se umplu, la fel, ca ?i precedentele.









Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cozonac cu nuca si cacao
Cozonac cu nuca si cacao
8 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Cozonac cu nuca si cacao
Cozonac cu nuca si cacao
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Ciocolata de casa_petitchef
Ciocolata de casa_petitchef
20 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Bilute de cereale cu ciocolata tip Nesquik
Bilute de cereale cu ciocolata tip Nesquik
2 porții
30 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Nuca tigru – o pseudo nuca cu proprietati reale Nuca tigru – o pseudo nuca cu proprietati reale

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.