Petitchef

Rulada cu matcha

Rulada cu matcha

M-am gândit s? v? d?ruiesc azi un M?r?i?or dulce, ceva care se potrive?te cu prim?vara. Pân? ?i vremea s-a mai înc?lzit pu?in aici.

CIMG5958aMartisor

Aceast? rulad? am f?cut-o prima dat? anul trecut de Pa?te ?i a fost un deliciu. Acum vreo 15 ani am încercat s? fac rulad?, nu ?tiu ce am gre?it, n-a ie?it ?i de-atunci mi-am zis c? e prea complicat ?i nu merit? s? mai încerc. Îns? dup? ce am v?zut o fotografiepe internet nu am putut rezista ?i am încercat s? reproduc rulada. Întrucât nu era nici o re?et? ata?at? la fotografie, am luat o re?et? veche ce-o aveam într-un caiet ?i am adaptat-o pu?in, iar crema am improvizat-o pe loc. Pân? la urm? a fost atât de simplu, ?i totul a mers atât de repede. A?teptând s? se coac? blatul m-am plictisit îngrozitor, încât am decis s? fac rapid aluat pentru înc? o rulad?. Dureaz? doar cât ai zice ?rulad??.

MatchaRollCake2

Rulad? cu matcha ?i crem? mascarpone

Ingrediente:
Pentru blat:
4 ou?
100 gr zah?r
100 gr f?in?
un vârf de cu?it de sare
1 lingur? Matcha (praf de ceai verde) ? se poate folosi îns??i cacao sau praf de ness
zah?r pentru pres?rat
Pentru crem?:
200 gr. mascarpone
200 ml fri?c? lichid?
100 gr. zah?r
100 ml iaurt
50 ml ap?
2 foi gelatin? (sau praf pentru 300 ml lichid)
cire?e f?r? sâmburi (proaspete sau din compot, strecurate)

Mod de preparare:
Se înc?lze?te cuptorul la 200°C.

Blatul:Ou?le se separ?. Albu?urile se bat spum? într-un vas curat (s? nu fie ud sau uns), împreun? cu un vârf de cu?it de sare. Se adaug? zah?rul treptat ?i se bate în continuare pân? când spuma devine tare.

Rulada2

Se adaug? g?lbenu?urile ?i se bate spuma înc? aproximativ o jum?tate de minut.

Rulada3

Se adaug? matcha ?i f?ina (ambele trebuie s? fie cernute) ?i se amestec? cu un tel sau o lingur? de lemn foarte încet, pentru a nu distruge structura aerisit? a compozi?iei.

Se tapeteaz? o tav? de cuptor cu hârtie de copt. Se toarn? aluatul ?i se niveleaz? cu o palet? sau un cu?it. Tipp: pentru ca hârtia s? fie fixat? bine pe tav?, se lipesc col?urile hârtiei de tav? cu pu?in aluat.

Rulada5

Se d? tava la cuptor pentru 8-12 minute, pân? suprafa?a blatului devine galben auriu. Blatul este gata când, dac? se apas? u?or cu degetul pe blat, acesta revine u?or la forma ini?ial?.

Cu un cu?it se desfac marginile blatului din tav?.

Se ia un prosop curat de buc?t?rie ?i se ud? complet. Se stoarce ?i se întinde pe mas?. Se pudreaza cu zah?r tos.

Se ia blatul din tav?, cu hârtie cu tot ?i se r?stoarn? peste prosopul ud, astfel încât hârtia de copt s? fie deasupra. Se desface hârtia cu grij?. Dac? se desprinde greu, se umeze?te hârtia cu ap? ?i se încearc? din nou.

Rulada8

Blatul se ruleaz? împreun? cu prospul, cât? vreme este cald. Dac? blatul se r?ce?te nu se mai poate rula. Se las? apoi s? se r?ceasc? complet.

Rulada9

Crema:Se pun foile de gelatin? într-un vas cu pu?in? ap? rece ?i se las? s? se înmoaie. Se bate fri?ca pân? devine tare. Se adaug? mascarpone ?i iaurtul ?i se amestec? bine. Dup? preferin?e se pot ad?uga arome (coaj? de l?mâie sau portocale, vanilie).

Într-o cr?ticioar? se pun cca. 50 ml ap? la înc?lzit, împreun? cu zah?rul. Se înc?lze?te la foc mic pân? când zah?rul se tope?te. Se ia gelatina din ap?, se stoarce bine ?i se adaug? în vasul cu siropul de zah?r. Se amestec? pân? când gelatina se tope?te. Se las? pu?in s? se r?ceasc? ?i apoi se adaug? în amestecul de fri?c?. (Dac? amestecul cu gelatin? este prea fierbinte, crema de fri?c? se va topi ?i va fi prea moale). Dac? se folose?te praf de gelatin?, acesta se va prepara a?a cum scrie pe instruc?iunile de pe pachet.

Se desface rulada ?i se a?eaz? pe o folie de plastic. Se întinde crema peste rulad?. Se a?eaz? cire?ele.

Rulada11

Se ruleaz? blatul cu grij?.

Rulada12

Se învârte rulada în folia de plastic ?i se las? în frigider cca. 2-3 ore pân? când se înt?re?te crema.

Rulada13

Înainte de servire se pudreaz? cu zah?r praf.

Rulada14_

V? doresc o zi frumoas? de M?r?i?or!










Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Ruladă cu fructul pasiunii si nucă de cocos
Ruladă cu fructul pasiunii si nucă de cocos
6 porții
42 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Rulada portugheza cu portocale
Rulada portugheza cu portocale
12 porții
30 min
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Pâté berrichon - ruladă de paște
Pâté berrichon - ruladă de paște
6 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5

Articole conexe

Rulada cu carne Rulada cu carne Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Rulada - desertul rapid Rulada - desertul rapid

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează