Petitchef

Salata Bulgareasca

Varianta moderna este una dintre preferatele mele. Si cu toate ca aseara am fost la Nefertiti cu nepoatele si cu cumnata, eu am comandat o scalopina iar salata bulgareasca a comandat-o Carmen, nepoata mea cea mare.

Imi amintesc ca prin 1993-94 am mancat pentru prima oara acest fel de mancare la un restaurant in Bucuresti si continea mult cartof, sunca si ou, plus masline, branza rasa si ceva rosii sau ardei taiati subtire. Dar nu avea salata verde sau varza asa cum o gasim astazi. 

Reteta aceasta este asa: 150 g sunca de Praga taiata cubulete mici, o salata verde, o rosie mare taiata cubulete, 100 g branza gen feta sau telemea rasa,  3 masline, un ou fiert taiat sferturi si o bucatica de morcov pentru decor, ulei, otet, sare (daca mai trebuie).

Pofta buna! :)








Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Salata Panzanella - Salata italiana
Salata Panzanella - Salata italiana
2 porții
10 min
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Salata mexicana in borcan
Salata mexicana in borcan
2 porții
10 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Delicii din cufarul marii - salata de icre Delicii din cufarul marii - salata de icre Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Cine nu iubeste salata de vinete? Cine nu iubeste salata de vinete?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.