Cina de ieri (gata in 15 minute):
Salata de cous cous e dead-easy to make:
Ppuneti intr-o craticioara
200ml de apa +
2 linguri de ulei de masline + un praf de
sare. Clocotiti
1 minut. Puneti intr-un bol cous-cous-ul (cam
100g pentru 2 persoane lihnite de foame), si turnati apa fierbinte peste, cat sa acopere cous-cous-ul cu 2 degete. Acoperiti bolul. Dupa 5 minute cous cousul se umfla frumusel si nu mai trebuie decat sa asezonati cu sare & piper si sa il amestecati cu restul ingredientelor -
- in cazul nostru -
5 rosii uscate la soare +
1/2 castravete +
1 ardei iute mic + 2 cm de praz tocat marunt (in loc de
ceapa rosie :p) +1/2 legatura de
patrunjel + o mana de
seminte de pin rumenite cateva secunde intr-o tigaie. Stoarceti
1/2 lamaie peste si potriviti de
sare si piper.
Eu am servit-o ca garnitura, langa niste
branza halloumi rumenita cateva minute pe gratar, dar puteti foarte bine sa o transformati in fel pricipal, eventual cu niste
feta sfaramata peste - delish, I tell you!
The final touch a fost
sosul:
iaurt grecesc (adicatelea mai gras) +
2 catei de usturoi zdrobiti +
patrunjel la greu + 1 lingura
ulei de masline,
sare si piper.