Petitchef

Salata de Sambata cu Halloumi la gratar si Rodie

Salata de Sambata cu Halloumi la gratar si Rodie

E proaspata si usor de facut si sanatoasa si aromata... Dar nu de asta m-a cucerit! Nu, ce-mi place cel mai mult la ea e ca ...well, e asa colorata!!!

E asa frumoasa si vesela, ca imi aduce aminte de vara! Cand mancam aproape numai salate! Cand piata era plina de minunatii proaspete! Cand era cald si senin afara (Did I ever mention ca I'm the most weather-dependent person there is? Odata, dupa 3 zile in Suedia in care ne-a plouat non-stop, am inceput sa plang pe strada... rusinos dar adevarat :p)

Dar sa revin la salata noastra... Am folosit ce-am gasit prin frigider, dar piesa de rezistenta a fost branza halloumi - 4 feliute, rumenite cateva minute pe gratar... asta a fost elementul central in jurul caruia am construit restul salatei...
Am rupt in bucatele cateva foi de salata & cateva frunzulite de spanac, am taiat o jumatate de andiva (ratacita prin frigider) si o ceapa verde feliute + 4 rosioare cherry injumatatite.

Pentru mine, o salata fara crutoane nu are nici un farmec, asa ca pentru "opertaiunea Vreau crutoane!" am taiat 2 felii de paine cubulete si le-am rumenit intr-o lingura de ulei de masline cateva minute. Mission accomplished!

Dressingul l-am facut din 3 linguri de ulei de masline extravirgin + zeana de la jumatate de lamaie + 2 linguri de iaurt + sare&piper! Dressingul meu preferat de altfel! Less is more, I like to say :p

Am pus salata, rosiutele, ceapa verde si andivele pe o farfurie, apoi cateva lingurite de dressing, niste crutoane, halloumi-ul si am presarat bobite de rodie deasupra. Ta-daaa: my work of culinary art is finished!

Sper sa va bucure si pe voi asa cum m-a bucurat si pe mine :D










Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Articole conexe

Cateva motive sa consumati rodie sau suc de rodie Cateva motive sa consumati rodie sau suc de rodie Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Delicii din cufarul marii - salata de icre Delicii din cufarul marii - salata de icre

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează