Petitchef

Sparanghel- 2 modalitati de preparare

Sparanghel- 2 modalitati de preparare Dintr-o legatura de sparanghel, am pregatit 2 feluri buuuuune :)
Pentru primul fel, am taiat cozile tari ale sparanghelului, l-am spalat, am "raschetat" cu cutitul de legume coaja pana aproape de muguri, si l-am fiert scurt, 3-4 minute in apa clocotita cu putina sare de mare.Am descoperit la Carrefour aceasta sare de mare, deosebita e, culeasa manual, fara aditivi, e inca umeda si nerafinata, e foarte buna, mai mananc si goala.... lipsa de magneziu:)Am scos sparanghelul din apa clocotita, l-am transferat intr-un bol cu apa rece,cu cateva cuburi de gheata(cuburi rotunde de gheata :!), si apoi l-am pus pe un servet de bucatarie sa se scurga bine. Am stropit cu ulei de masline, am presarat sare, parmezan si coaja de lime si l-am mancat alaturi de o fripturica de porc.Sparanghelul ramas de pe o zi pe alta l-am pastrat, dupa cum am invatat de la Ina, intr-o cana cu apa la frigider.
A doua zi, am curatat lujerii de coaja, i-am invelit in jambon de Serrano feliat f.subtire. Am pus sparanghelul intr-o tava cu putin ulei de masline la cuptor, cam 12 minute, la foc potrivit, iarspre final am activat optiunea grill.Sparanghelul merge bine cu oua, si cum mi-au oua fierte ramas de la Paste, am adaugat pe farfurie, si am facut un sos de mustar din : 2 linguri mustar simplu, 1 lingura mustar cu miere, putin zahar pudra, sare, maghiran uscat si am adaugat ulei, putin cate putin, ca la maioneza si la final am adaugat o lingura de crema de lapte Milli.
Varianta 2 este foarte buna, dupa gustul meu :)









Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Sparanghel cu sos mousseline
Sparanghel cu sos mousseline
2 porții
35 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Salată cu sparanghel super gustoasă
Salată cu sparanghel super gustoasă
4 porții
20 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Foitaj cu sparanghel, sunca și mozzarella
Foitaj cu sparanghel, sunca și mozzarella
20 porții
45 min
Foarte ușor
Rețetă Risotto cu sparanghel verde și parmezan
Risotto cu sparanghel verde și parmezan
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum să gătești sparanghelul?
Cum să gătești sparanghelul?
2 porții
15 min
Foarte ușor
Rețetă Rulouri cu somon si branza de capra
Rulouri cu somon si branza de capra
8 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

11 modalitati de preparare a oualor 11 modalitati de preparare a oualor Sparanghel – colectie de retete Sparanghel – colectie de retete

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează