Petitchef

Tort Halba de Bere



blat: 8 oua, 16 linguri zahar, 200ml ulei, 20 linguri faina, un plic praf de copt

am copt blatul in tava dreptunghiulara, apoi l-am decupat cu ajutorul unul capac mai mic reultand 3 cercuri cu diametru de 18 cm,...daca aveti forma de copt asa mica , mai bine.



sirop: 200ml apa, zahar dupa gust, 1 esenta vanilie.

apa cu zaharul si vanilia am pus-o la fiert, apoi am lasa-o la racit si am insiropat bine cele 3 blaturi.



crema: 300ml frisca, 3 linguri zahar pudra, 1 plic zahar vanilat

am mixat frisca cu zaharul si vanilia.





ornat: 150ml frisca, 3 linguri nutella, esenta de rom si alte 150ml frisca, 2 linguri zahar pudra



jeleu : 500g capsuni, 10g gelatina, 4-5 linguri zahar, 200ml apa sau suc de capsuni

gelatina o punem la hidratat in lichid pt 10 minute.

 capsunile le-am taiat cubulete si le-am amestecat cu gelatina, trebuie sa rezulte cam 4-500ml compozitie, eu am facut la ochi.
am pus jeleul pe foc pana a ajuns la momentul fierberii, apoi l-am dat deoparte
cand incepe sa se lege atunci asamblam tortul, deci jeleul il facem ultimul.


asamblare: blat insiropat, jeleu, frisca, blat, jeleu, frisca, blat , jeleu.

l-am dat la rece apoi l-am ornat.















Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort Iepuras
Tort Iepuras
16 porții
1 h 25 m
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort cu capsune
Tort cu capsune
10 porții
3 h 20 m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort portughez de biscuiți
Tort portughez de biscuiți
8 porții
1 oră
Foarte ușor
2.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Prajituri in haine de sarbatoare, aromele Craciunului! Prajituri in haine de sarbatoare, aromele Craciunului! Cum se bea un pahar de bere Cum se bea un pahar de bere

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.