Petitchef

Tortul bunicii

Tortul bunicii Vineri a fost ziua de nastere a bunicii mele. De cand o stiu ii place sa faca broderii "kalocsai". Broderiile "kalocsai" isi au originea din sudul Ungariei, primele lucrari au aparut la inceputul secolului al XIX-lea, la inceput cusute cu o singura culoare, iar de la sfarsitul secolului al XIX-lea sunt multicolore. Sunt extraordinar de frumoase, astazi se fac in intreaga lume.
Bunica ne-a inzestrat pe toti cu broderiile ei, aceste lucrari impodobind nu numai casele noastre dar si ale cunostintelor, prietenilor ei. Aduc caldura, lumina in case, iar dragostea cusuta in ele se simte in toata casa :-)))).
Era firesc sa-i ofer tort decorat cu model "kalocsai" :-)))). Broderiile ei sunt mult mai frumoase, eu am luat numai un model de pe o fata de masa.

Blatul l-am facut din 8 oua, 8 linguri de zahar si 8 linguri de faina.
Am folosit crema cu unt:
Am fiert 4 linguri de faina in 500ml de lapte si cand a inceput sa se ingroase am luat de pe foc si am pus la racit.
Intre timp am amestecat bine 200g de zahar pudra cu 200g de unt.
Am amestecat bine totul pana mi-a iesit o crema fina.
Am pus 1/4 din blat, am uns cu 1/4 crema, 1/4 blat, gem de strugurei rosii, 1/4 blat, 1/4 crema si inca 1/4 blat. Am acoperit totortul cu 1/2 de crema si am decorat-o cu floricele din martipan. Decoratiunea am facut-o cu 1 zi mai devreme si am pus-o in frigider sa se intareasca un pic.
Fata de masa de sub tort este facuta de ea :-)))).











Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 



Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează