Petitchef
Nu sunteți inregistrat?
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Beigli(Rulada cu nuca sau mac)

De Bucataria Adrianei
(4.53/5 - 161 voturi)

21 comentarii

Beigli

Beigli este un cozonac foarte popular in Ardeal, fiind importat din bucataria Ungureasca. De aceea m-am gandit ca ar fi foarte potrivit pentru Masa de Pasti. Reteta este simpla si eficienta.

Pentru aluat aveti nevoie de:


5 linguri zahar
1 cana unt la temperatura camerei
3 galbenusuri de ou
240 g smantana
4 cani de faina
1 plic drojdie uscata

Pentru umplutura cu nuci:


1 cana lapte
1 cana zahar
2 1/2 cani nuci macinate
1 lamaie stoarsa
2/3 cana stafide aurii

Pentru umplutura cu mac:


1 cana lapte
1 cana zahar
2 cani de mac macinat

Pentru uns:


1 ou
1 lingura apa


Combinati cele 5 linguri de zahar, untul, galbenusurile si smantana in mixer. Adaugati apoi faina si drojdia si, fie framantati cu mana, fie cu mixerul, daca aveti un mixer pentru aluat.  Daca aluatul e prea umed mai adaugati faina, daca e prea uscat mai adaugati o lingurita sau doua de lapte. Aluatul ar trebui sa fie moale ca si lobul urechii si usor de lucrat cu el.
Formati o bila din aluat si acoperiti-l cu un prosop curat de bucatarie.Lasati-l sa se odihneasca o jumatate de ora.
Pentru umplutura amestecati laptele si zaharul pe foc, apoi adaugati nucile( apoi separat macul) si amestecati bine. Luati de pe foc oala si amestecati si zeama de lamaie. Lasati sa se raceasca.
Impartiti aluatul in 3 bucati. Rulati prima bucata cu sucitorul astfel incat sa se formeze o patura dreptunghiulara de aproximativ 1 cm grosime. Peste patura adaugati ½ din umplutura de nuci(respectiv mac). Rulati patura sub forma de rulada si apasati la capete sa se sigileze bine. Asezati rulada pe tava mare de cuptor pe care fie ati tapetat-o in prealabil, fie o acopetiti cu hartie cerata pentru copt. Rulati si celelalte doua rulade la fel.
Bateti oul ca si pentru omleta, adaugati apa si ungeti fiecare rulada cu oul batut.
Lasati ruladele acoperite sa se odihneasca cam o ora.
Dupa o ora mai ungeti o data ruladele cu ou. Dati-le la frigider ½ ora(optional) pentru a avea aspectul lacuit.
Preincalziti cuptorul la 190 grade C. Dati ruladele la cuptor.
Coaceti aproximativ 35-45 de minute, pana au un aspect auriu.

POFTA BUNA!!!



Imprimer cette page
De Bucataria Adrianei (Vizitează situl)






Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

Este exceptionala

3 / 5

Arata super voi vedea cit e de buna

5 / 5

"Cozonacul copilariei mele in Ardeal"!!! Excelent.

1 / 5

Ce masuri sant astea cu cani ????

5 / 5

Excelenta si cea cu mac si cea cu nuca

5 / 5

Foarte buna

| i cooked this recipe
... click aici pentru a vedea toate comentariile (21)


Rețete inrudite


Articole conexe

Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiRasfat dulce de Valentine’s Day sau de DragobeteRasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete


Convertor uinitați de măsură



Delicios sau Dezgustător

Tarta cu smochine si mascarpone (reteta video)

Tarta cu smochine si mascarpone (reteta video)
dezgustător
delicios