Petitchef

Cozonac si Pasca

Desert
4 porții
40 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Pentru umplutura:

Preparare

  • Aluatul cea mai grea parte daca nu aveti o masina de facut paine sau de framantat.In laptele caldut se adauga 2 linguri de faina, se dizolva drojdia si se lasa o jumatate de ora sa creasca apoi se adauga faina si toate celelalte ingrediente.
  • Se framinta cam 15-20 min. Albusurile se bat spuma si apoi se adauga la aluat. Se lasa la dospit 2 ore la cald, intr-un loc unde nu este curent. Se face un aluat nu prea moale, nici prea tare, asemanator cu– da stiu weird– lobul urechii.
  • Se intinde foaia de aluat se pune umplutura, apoi se pune o alta foaie, se impleteste sau se ruleaza, iar pe deasuprta se unge cu galbenus de ou amestecat cu zahar vanilie si putin lapte.
  • Cuptorul trebuie sa fie preincalzit, la 180 grade C.
    Se coace cam 30-40 de minute la foc potrivit. Nu se deschide cuptorul 20 de minute, pentru ca aluatul sa creasca.Umplutura cu brinza de vaci pentru pasca.
  • Albusurile se bat spuma, apoi se amesteca cu zaharul si restul ingredientelor.Pascutele se fac din acelasi aluat ca si cozonacul, numai ca se taie foaia de aluat in 4 si se pune umplutura la mijlocul fiecarui patrat, apoi se aduna colturile peste umplutura.
    Se coc la fel cu cozonacul ungand pascutele cu ou batut pe desupra.


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Paste cu smochine si pancetta
Paste cu smochine si pancetta
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Gogosi pufoase - petitchef
Gogosi pufoase - petitchef
20 porții
1 h 10 m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Paste cu un sos de ton, fistic și lămâie
Paste cu un sos de ton, fistic și lămâie
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pecan pie-placinta cu nuci pecan
Pecan pie-placinta cu nuci pecan
6 porții
2 h 5 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Negresa de post - petitchef
Negresa de post - petitchef
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Retete de cozonac Retete de cozonac „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează