Petitchef

COZONAC MOLDOVENESC

Altele
8 porții
15 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

UMPLUTURA:

Preparare

  • Intr-un castron se cerne faina se incalzeste laptele in care se dizolva zaharul si se pune coaja de lamaie.
  • MAIAUA:
    se face din drojdie cu putina faina si cateva linguri din laptele preparat deja, care nu trebuie sa fie fierbinte se presara peste maia o mana de faina si se lasa la loc cald,vreo 10-15 minute, ca sa creasca, pana se "crapa faina".
  • Galbenusurile se freaca cu sare se adauda restul de lapte caldut si galbenusurile frecate amestecam cu mana si framantam ,ajutandu-ne de grasimea care trebuie sa fie calduta,incorporand toata faina si impaturind aluatul se acopera castronul cu un servet si se lasa la crescut, in loc cald si ferit de curent,cam o ora si jumatate.
  • Dupa ce a crescut aluatul, il impartim in patru se intinde fiecare bucata de aluat cu mana, pe o planseta unsa cu ulei presaram pe fiecare stafide,rahat si umplutura preparata si rulam.
  • Se impletesc apoi cate doua, si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa se mai lasa la crescut cam 30 minute se ung cu galbenus amestecat cu lapte,se presara susan(mac)deasupra si se dau la cuptor.

Rețete inrudite

YouTube

Mendiants


Poze

COZONAC MOLDOVENESC
COZONAC MOLDOVENESC - poza 2

Întrebări:




Comentarii (53):

01/02/2019

Foarte bun.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
07/06/2016

Daca se respecta reteta este bine,ca si gust nu am mancat ceva mai bun iar maine il voi face din nou.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
07/03/2015

Imi iese foarte moale aluatul ... sigur nu mai trebuie suplimentat cu faina???.. la framantat macar ...

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
26/02/2014

Asi vrea sa stiu cat timp sta cozonacul la cuptor si la cate grade

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
29/12/2013

Spune cum se face compozitia de umplutura de cacaua cu nuca ati multumesc

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
24/12/2013

GOOD

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
21/12/2013

Cel mai bun 10

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
21/12/2013

:) Buna ! E interesanta reteta vreau sa o incerc si eu .Va multumesc pt ajutor :) e pt prima data cand incerc sa fac cozonac. *_*

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
21/12/2013

Ff buna reteta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
12/12/2013

Foarte bun de mancat nu de privit :)

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 6

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Piña colada fără alcool
Piña colada fără alcool
3 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Gogosi pufoase - petitchef
Gogosi pufoase - petitchef
20 porții
1 h 10 m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Negresa de post - petitchef
Negresa de post - petitchef
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Falafel din cartofi dulci
Falafel din cartofi dulci
4 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Blini cu somon si avocado
Blini cu somon si avocado
16 porții
22 min
Foarte ușor
4.4 / 5

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Retete de cozonac Retete de cozonac

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează