Petitchef

Cozonac moldovenesc

Altele
8 porții
15 min
35 min
Foarte ușor
  • COZONAC MOLDOVENESC
  • COZONAC MOLDOVENESC, poza 2
  • (4.63/5 - 422 voturi)
  • 48
COZONAC MOLDOVENESC
 

Ingrediente

Numarul de porții: 8
1kg faina

8 galbenusuri

300g zahar

400 ml lapte

50 g drojdie proaspata

coaja de lamaie

esente

100 g unt topit

100 ml ulei+ 2 linguri pt uns suprafata de lucru

o lingurita rasa de sare


UMPLUTURA:

albusul de ou batut cu zahar si amestecat cu nuca macinata

bucatele de rahat

Preparare

  • Intr-un castron se cerne faina se incalzeste laptele in care se dizolva zaharul si se pune coaja de lamaie.
  • MAIAUA:
    se face din drojdie cu putina faina si cateva linguri din laptele preparat deja, care nu trebuie sa fie fierbinte se presara peste maia o mana de faina si se lasa la loc cald,vreo 10-15 minute, ca sa creasca, pana se "crapa faina".
  • Galbenusurile se freaca cu sare se adauda restul de lapte caldut si galbenusurile frecate amestecam cu mana si framantam ,ajutandu-ne de grasimea care trebuie sa fie calduta,incorporand toata faina si impaturind aluatul se acopera castronul cu un servet si se lasa la crescut, in loc cald si ferit de curent,cam o ora si jumatate.
  • Dupa ce a crescut aluatul, il impartim in patru se intinde fiecare bucata de aluat cu mana, pe o planseta unsa cu ulei presaram pe fiecare stafide,rahat si umplutura preparata si rulam.
  • Se impletesc apoi cate doua, si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa se mai lasa la crescut cam 30 minute se ung cu galbenus amestecat cu lapte,se presara susan(mac)deasupra si se dau la cuptor.


Comentarii (48):

21/12/2013

:) Buna ! E interesanta reteta vreau sa o incerc si eu .Va multumesc pt ajutor :) e pt prima data cand incerc sa fac cozonac. *_*

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
07/03/2015

Imi iese foarte moale aluatul ... sigur nu mai trebuie suplimentat cu faina???.. la framantat macar ...

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
07/06/2016

Daca se respecta reteta este bine,ca si gust nu am mancat ceva mai bun iar maine il voi face din nou.

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
22/12/2013

Asa cum facea mama. E grozava reteta,dar rezultatul este...divin. Pofta buna si Craciun fericit!

(0) (0) Abuz
03/07/2013

Este foarte bun si gustos la aceasta reteta eu pun si p lingura de otet ramane fraget .

(0) (0) Abuz
24/12/2012

Foarte tare am facut si eu de aici luata si au iesit foarte frumosii si bunii

(0) (0) Abuz
11/10/2013

Arata foarte bine. se spune ca , cozonacii moldovenesti sunt cei mai gustosi

(0) (0) Abuz
29/12/2013

Spune cum se face compozitia de umplutura de cacaua cu nuca ati multumesc

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
17/12/2013

E reteta perfecta ,e cozonacul mamei ,pufos ,aromat si foarte apreciat !

(0) (0) Abuz
26/02/2014

Asi vrea sa stiu cat timp sta cozonacul la cuptor si la cate grade

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata!Painea de casa, o paine fermecata!Retete de cozonacRetete de cozonac

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: