Petitchef

Cozonaci cu nuca - reteta simpla si rapida -Reteta bunicii

Altele
10 porții
40 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

10

Umplutura:

Preparare

  • Faina se freaca intre palme impreuna cu margarina, pana incorporam toata margarina, apoi adaugam zaharul, 4 galbenusuri, drojdia si smantana se framanta totul ffff bine dupa care il lasam 20 minute intr-o oala la dospit.
  • In aceste 20 minute pregatim umplutura . Macinam nuca, batem spuma albusurile, adaugam zaharul si mai batem spuma pana devine tare incorporam nuca macinata in albusul de ou, adaugam pesmetul, coaja rasa de la o lamaie si stafidele. Amestecam bine.
  • Luam aluatul si il impartim in 2 presaram faina pe masa de lucru si luam o bucata de aluat si il intindem punem jumate din umplutura peste foaie si il intindem uniform .
  • Dupa care rulam usor foaia de la un capat la celalalt capetele le introducem inautru ca sa nu iasa continutul si il asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Tot asa procedam si cu aluatul ramas. Tava se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa la dospit 30 minute.
  • Dupa cele 30 minute cu ajutorul unei furculite se impunge cozonacul ca sa nu crape cand creste in cuptor si apoi se unge cu un galbenus de ou.
  • Se introduce tava la cuptorul preincalzit in jur de 50 minute.


Poze

Cozonaci cu nuca - reteta simpla si rapida -Reteta bunicii
Cozonaci cu nuca - reteta simpla si rapida -Reteta bunicii - poza 2

Întrebări:




Comentarii (13):

Machilleos, 12/01/2022

Acesta nu e cozonac e ca o rulada cruda trebue sa fie foarte rau.

(0) (0) Abuz
22/09/2018

Promit sa-o incerc,arata foarte bine!

(0) (0) Abuz
16/04/2014

Mmmm bunaaaa

(0) (0) Abuz
02/01/2014

A fost foarte bun . multumesc pentru reteta

(0) (0) Abuz
23/12/2013

Foarte bun

(0) (0) Abuz
03/12/2013

Fff bun

(0) (0) Abuz
30/11/2013

Paine coapta cu umplutura...cam asa arata!

(0) (0) Abuz
14/04/2013

Foaret buna excelenta

(0) (0) Abuz
20/12/2012

Are aspect de nota 0.. nici macar nu e copt.. oribil..

(0) (0) Abuz
08/04/2012

Super tare,,,dar fara pic de ulei ,,este suficienta rama si smantana??

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prăjitură simplă, atât de simplă și atât de bună!
Prăjitură simplă, atât de simplă și atât de bună!
6 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salata de paste - simpla si rapida
Salata de paste - simpla si rapida
6 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Quiche cu dovleac, pentru o masă simplă și sațioasă
Quiche cu dovleac, pentru o masă simplă și sațioasă
4 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Omleta super simpla cu ciuperci, sunca si patrunjel
Omleta super simpla cu ciuperci, sunca si patrunjel
1 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Nuca tigru – o pseudo nuca cu proprietati reale Nuca tigru – o pseudo nuca cu proprietati reale Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Weekendul motiv de Brunch? Weekendul motiv de Brunch?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează