Petitchef

Pascute individuale cu branza, din aluat de cozonac

Altele
6 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6

Pentru aluatul de cozonac:

600 g. faina

1 varf cutit sare

140 g. zahar

300 ml. lapte

40 g. drojdie de bere proaspata

4 galbenusuri

50-55 g. unt

coaja rasa de la o lamaie

2 linguri rom sau 1 lingurita esenta de rom

2 linguri ulei


Pentru umplutura:

300-350 g. branza de vaci

2 oua mici

2 linguri pline de gris

1 varf de cutit sare

5 linguri zahar

1 pliculet zahar vanilat

2 linguri smantana

50 g. stafide

coaja rasa de la o lamaie sau portocala


In plus:

1 galbenus

2 linguri lapte caldut

zahar pudra

Preparare

  • Se cerne faina si se tine la cald cu 10-12 ore inainte de a ne apuca de treaba si se cerne inca o data inainte de pregatire; galbenusurile se tin la rece cu sare pentru cca. 2 ore.
  • Preparare maia:
    se amesteca drojdia cu 1 lingura de zahar pana se obtine o compozitie fluida, apoi se adauga cca. 100 ml. lapte cald si se amesteca cu 5 linguri faina.
    Maiaua se presara cu putina faina, se acopera cu un prosop si se tine la cald pana isi mareste volumul de 2-3 ori.
  • Oparirea fainii:
    se oparesc 2 linguri faina cu 100 ml. lapte fierbinte ; se amesteca pentru omogenizare si se lasa sa se racoreasca.
  • Prepararea aluatului:
    in restul de lapte cald se dizolva zaharul, se amesteca cu galbenusurile, aromele, maiaua, coca oparita si se framanta cu faina pana ce aluatul incepe sa faca basicute de aer.
  • Se topeste untul si se adauga, cate putin, in timp ce se framanta. Este gata cand se desprinde de pe mana si peretii vasului.
  • Se unge suprafata cu ulei , se acopera cu un prosop sau cu o punga mare, care sa il cuprinda bine si se lasa la cald sa dospeasca cca. 1-1 1/2 ora. Daca "da inapoi" se reframanta usor si se mai lasa la dospit.
  • Nu a poze la etapele astea, din motive evidente nu numai e eram un munte de faina ci si toata bucataria . Va arat, asadar, rezulatatul final...gata, gata sa dea pe-afara in spate se zareste pasca fara aluat.
  • Si continuam cu reteta prorpiu-zisa, adica pascutele noastre individuale. Se imparte aluatul in 10 bucati, se modeleaza rotund si se aseaza in tava unsa.
  • Se apasa la mjloc cu capatul sucitorului formand un "cuib", in care se pune umplutura de branza cu stafide, pe care o veti face in felul urmator: branza de vaci se amesteca cu gris, zahar, zahar vanilat, stafide, smantana, sare si ouale batute. Se mai lasa 10-15 minute la crescut, dupa care se ung cu galbenusul amestecat cu doua linguri lapte caldut si se coc la foc moderat (175 grade C.) pentru cca. 25-30 de minute.

Poze

Pascute individuale cu branza, din aluat de cozonac, poza 1Pascute individuale cu branza, din aluat de cozonac, poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Budinca din branza de vaci
Budinca din branza de vaci
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Budinca din branza cu capsuni
Budinca din branza cu capsuni
4 porții
1h30m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Brinzoaice (din aluat pentru cozonac)
Brinzoaice (din aluat pentru cozonac)
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Sos de branza pentru tacos
Sos de branza pentru tacos
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Aligot - piure de cartofi cu branza
Aligot - piure de cartofi cu branza
4 porții
50 min
Ușor
4 / 5
Rețetă Tarta cu mangold si branza rasa
Tarta cu mangold si branza rasa
6 porții
55 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Mascarpone – o branza atipicaMascarpone – o branza atipicaCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si Salate„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branzaO delicatesa din antichitate – sparanghelulO delicatesa din antichitate – sparanghelul

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: