Petitchef

Saleuri de foietaj cu cascaval

Aperitiv
4 porții
1 h 30 m
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se bate cu furculita galbenusul cu laptele. Cascavalul se razuieste.Se intinde aluatul cu sucitorul destul de subtire si cat se poate de drept. Se imparte in doua aluatul. O parte se unge cu amestecul de ou si se presara peste boia si/sau piper. Se aseaza peste cealalta parte de aluat.
  • Se taie aluatul in fasii de cca.1 cm. Ce presara peste sare sau seminte de mac, susan sau de chimen. Fasiile de aluat se rasucesc in forma de spirala si se aseaza pe tava tapetata cu hartie de copt.
  • Din acest moment depinde de voi ce veti face cu tava: fie o puneti in congelator pentru 1 ora, ca sa se intaresca, si apoi puneti saleurile intr-o punga, pastrandu-le asa pana in momentul coacerii; sau le dati la cuptor.
  • Se da la cuptorul preincalzit timp de 15 min, sau pana cand se fac rumene, la temperatura de 200-220 C in cuptorul electric (180-200 C in cel cu aer fierbinte, sau treapta 4 la cel cu gaz ).
  • Saleurile cu cascaval sunt cel mai gustoase cand sunt proaspete. O alta alternativa ca sa ramana prospete: se pot coace si apoi congela, iar cu 30 min-1 ora inainte de a fi servite se decongeleaza.


Poze

Saleuri de foietaj cu cascaval
Saleuri de foietaj cu cascaval - poza 2
Saleuri de foietaj cu cascaval - poza 3
Saleuri de foietaj cu cascaval - poza 4
Saleuri de foietaj cu cascaval - poza 5

Întrebări:




Comentarii (13):

10/07/2015

Foqtre bune

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
30/05/2017

Deliciu

(0) (0) Abuz
05/07/2015

Pentru idiot(a) patentat(a). Daca esti asa de cretin(a) stai acasa si taci.. Pentru ca tot ai dorit sa se precizeze am sa iti dau eu reteta: cascavalul se "pune" ca asa vrei exact intre picioare, se tine la cald pt. 1 min., dupa care se tot framamnta si se suge pana miroase a usturoi, sxau ... dupa caz, a peste. Satisfacut(a0 ? Sper ca da, mai ales ca ai toate detaliile. Apropo's am uitat se suge cu buzele nu cu urechile si se miroase cu nasul nu cu limba. Informatie mai concreta nu cred ca pot sa iti mai furnizez. Restul ramane la ... imaginatia ta.

(0) (0) Abuz
10/05/2015

Excelente saleurile, am pus si afine rosii deshidratate

(0) (0) Abuz
29/12/2013

Super

(0) (0) Abuz
28/11/2013

Incerc maine, dar suna bine de tot:-)

(0) (0) Abuz
04/11/2013

Excelenta reteta o voi incerca chear azi

(0) (0) Abuz
08/07/2013

Peste care parte se pune cascavalul? ca nu se specifica ...

(0) (0) Abuz
08/06/2013

Minunat

(0) (0) Abuz
08/02/2013

Ce bine arata

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Croissante din foietaj cu bechamel, șuncă și cașcaval
Croissante din foietaj cu bechamel, șuncă și cașcaval
6 porții
30 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Baghete răsucite din foietaj cu cașcaval
Baghete răsucite din foietaj cu cașcaval
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Mini pizza cu foietaj
Mini pizza cu foietaj
15 porții
20 min
Foarte ușor
Rețetă Mumii din foietaj
Mumii din foietaj
8 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Soare din foietaj cu pesto
Soare din foietaj cu pesto
8 porții
35 min
Foarte ușor
Rețetă Friand cu sunca si cascaval
Friand cu sunca si cascaval
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua! O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează