Petitchef

Bacalhau à Brás - rețetă portugheză cu cod - super ușor de făcut!

Ce ziceți să mergem astăzi în Portugalia? Cu o rețetă pe bază de cod desigur ;-) Ușor de făcut, este și sfatul nostru pentru a face toată familia să mănânce pește ;-) Pentru a face acest lucru, vă împărtășim pas cu pas detaliile rețetei, precum și cele mai bune sfaturi de mai jos.
Felul principal
4 porții
10 min
45 min
Foarte ușor

Video

YouTube

Ingrediente

4

Preparare

  • Etapa 1 - Bacalhau à Brás - rețetă portugheză cu cod - super ușor de făcut!
    Se pune la fiert o cantitate mare de apa și se fierbe codul desărat aproximativ 10 minute.
  • Etapa 2 - Bacalhau à Brás - rețetă portugheză cu cod - super ușor de făcut!
    Scurgeți apa și îndepărtați toate oasele pestelui. Se sfărâmă codul și se pune deoparte.
  • Etapa 3 - Bacalhau à Brás - rețetă portugheză cu cod - super ușor de făcut!
    Bateți ouăle ca pentru omletă. Se condimenteaza cu sare si piper apoi se adaugă patrunjelul tocat, după gust. Se amestecă totul și se pune deoparte.
  • Etapa 4 - Bacalhau à Brás - rețetă portugheză cu cod - super ușor de făcut!
    Se toarnă un strop de ulei de măsline într-o tigaie încinsă apoi se călește ceapa tăiată fâșii, usturoiul curățat și tocat și dafinul. Scoateți frunza de dafin când ceapa este translucidă.
  • Etapa 5 - Bacalhau à Brás - rețetă portugheză cu cod - super ușor de făcut!
    Se adaugă codul mărunțit, se amestecă și se călește aproximativ 3 minute. Se adaugă apoi cartofii pai și se amestecă ușor.
  • Etapa 6 - Bacalhau à Brás - rețetă portugheză cu cod - super ușor de făcut!
    Se toarnă ouăle bătute în tigaie și se amestecă totul. Adăugați măsline negre (după gust). Aveți grijă să nu gătiți în exces ouăle pentru a evita uscarea preparatului.
  • Etapa 7 - Bacalhau à Brás - rețetă portugheză cu cod - super ușor de făcut!
    Gata! Se servește într-o farfurie adâncă și se ornează cu măsline negre și pătrunjel tocat.

Observații:

Cum să faci cartofi pai acasă?
➤ În ulei de prăjit:
Tăiați cartofii în bețișoare foarte subțiri și scufundați-i în apă timp de 30 de minute pentru a elimina excesul de amidon. Scurgeți și uscați bine cartofii cu un prosop de hârtie. Se prăjesc în ulei încins.

► La cuptor:
Tăiați cartofii la fel ca la prăjit: sub formă de bețișoare de chibrit. Înmuiați cartofii tăiați în apă timp de 30 de minute pentru a elimina excesul de amidon, apoi scurgeți bine și uscați cu un prosop de hârtie. Amestecați cartofii cu ulei de măsline apoi transferați-i într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 220°C timp de 20 de minute. Întoarceți-i la jumătatea timpului pentru a-i găti uniform.

Poze

Bacalhau à Brás - rețetă portugheză cu cod - super ușor de făcut!, poza 1
Bacalhau à Brás - rețetă portugheză cu cod - super ușor de făcut!, poza 2
Bacalhau à Brás - rețetă portugheză cu cod - super ușor de făcut!, poza 3
Bacalhau à Brás - rețetă portugheză cu cod - super ușor de făcut!, poza 4
Bacalhau à Brás - rețetă portugheză cu cod - super ușor de făcut!, poza 5
Bacalhau à Brás - rețetă portugheză cu cod - super ușor de făcut!, poza 6

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Bucura-te de verde, mananca fasole verde! Bucura-te de verde, mananca fasole verde! Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.