Petitchef

Litere si inimioare cu aluat de piine

Aperitiv
6 porții
30 min
20 min
Foarte ușor
391 Kcal

Ingrediente

6
Cost estimat: 1.21 (0.2€/porție)

Preparare

  • Cernem faina iar in centru facem o gaura in care punem uleiul si apa in care am dizolvat drojdia. Adaugam zaharul si incepem sa framintam. Dupa ce s-au amestecat bine toate ingredientele, adaugam sarea. Framintam bine si mult timp, pina vom obtine un aluat moale dar elastic. Varsam intr-un vas destul de incapator, vreo doua linguri de ulei de masline, luam aluatul si-l invirtim in uleiul respectiv ca sa se unga uniform Acoperim si lasam la dospit timp de jumatate de ora.
  • Rasturnam aluatul pe masa de lucru infainata si il impartim in 14 bucati egale. Luam cite o bucata... aici vine partea comica, pentru ca trebuie sa-i dam forma de grisina cu lungimea de circa 70 de cm. Dupa cum spus, aluatul e foarte elastic, asa ca trageti de el cit si cum puteti, ca el revine la forma initiala.
  • Si-l modelam si el nu vrea si pace sa se lungeasca de cca 70 de cm. De aia literele mele au iesit cam micute, cam grasute.Cind reusit sa-l lungim cit de cit, ii dam forma dorita, o litera, o inimioara.Asezam literele in tava tapetata cu hirtie de copt, cu pensonul le ungem bine cu oul zbatut si presaram seminte de mac, sau de care avem. Nu ma prea pricep la facut litere, dar au iesit dragute.
  • Lasam din nou la dospit circa 10 minute si bagam tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade, pentru circa 15 minute.

    Cind le mincati, consistenta lor e ca cea a covrigilor din comert, nu stiu acum daca se mai gasesc, dar au o consistenta gumoasa, iar daca reusiti sa faceti grisinele mai subtiri, vor fi precum covrigeii crocanti.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 391Kcal
  • Carbo: 60.8g
  • Grăsimi: 10.4g
  • Grăsimi sat.: 1.6g
  • Proteine: 11g
  • Fibre: 3.3g
  • Zahăr: 4.2g
  • ProPoints: 10
  • SmartPoints: 12
Informații nutriționale pentru 1 porție (146g)

Rețete inrudite

YouTube

Hummus libanez


Poze

Litere si inimioare cu aluat de piine
Litere si inimioare cu aluat de piine - poza 2
Litere si inimioare cu aluat de piine - poza 3
Litere si inimioare cu aluat de piine - poza 4
Litere si inimioare cu aluat de piine - poza 5
Litere si inimioare cu aluat de piine - poza 6

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Hummus libanez
Hummus libanez
10 porții
10 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Hummus de fasole alba si lapte de cocos
Hummus de fasole alba si lapte de cocos
10 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Humus in stil turcesc
Humus in stil turcesc
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Rulouri cu somon si branza de capra
Rulouri cu somon si branza de capra
8 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Kebab de dovlecel cu un sos asiatic delicios și picant
Kebab de dovlecel cu un sos asiatic delicios și picant
2 porții
38 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează