Petitchef

Saleuri de foietaj cu cascaval

Aperitiv
4 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se bate cu furculita galbenusul cu laptele. Cascavalul se razuieste.Se intinde aluatul cu sucitorul destul de subtire si cat se poate de drept. Se imparte in doua aluatul. O parte se unge cu amestecul de ou si se presara peste boia si/sau piper. Se aseaza peste cealalta parte de aluat.
  • Se taie aluatul in fasii de cca.1 cm. Ce presara peste sare sau seminte de mac, susan sau de chimen. Fasiile de aluat se rasucesc in forma de spirala si se aseaza pe tava tapetata cu hartie de copt.
  • Din acest moment depinde de voi ce veti face cu tava: fie o puneti in congelator pentru 1 ora, ca sa se intaresca, si apoi puneti saleurile intr-o punga, pastrandu-le asa pana in momentul coacerii; sau le dati la cuptor.
  • Se da la cuptorul preincalzit timp de 15 min, sau pana cand se fac rumene, la temperatura de 200-220 C in cuptorul electric (180-200 C in cel cu aer fierbinte, sau treapta 4 la cel cu gaz ).
  • Saleurile cu cascaval sunt cel mai gustoase cand sunt proaspete. O alta alternativa ca sa ramana prospete: se pot coace si apoi congela, iar cu 30 min-1 ora inainte de a fi servite se decongeleaza.

Poze

Saleuri de foietaj cu cascaval, poza 1
Saleuri de foietaj cu cascaval, poza 2
Saleuri de foietaj cu cascaval, poza 3
Saleuri de foietaj cu cascaval, poza 4
Saleuri de foietaj cu cascaval, poza 5

Întrebări:



Video sugerat

YouTube

Comentarii:

13/11/2012

Im plac

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Mini croissante pizza cu sunca si cascaval
Mini croissante pizza cu sunca si cascaval
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Chec aperitiv cu sunca, masline si cascaval
Chec aperitiv cu sunca, masline si cascaval
6 porții
50 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Mumii din foietaj
Mumii din foietaj
8 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Saleuri de foietaj cu cascaval
Saleuri de foietaj cu cascaval
4 porții
2 ore
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Saleuri cu cașcaval
Saleuri cu cașcaval
8 porții
2 ore
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Saleuri / saratele
Saleuri / saratele
8 porții
2h20m
Ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.