Cum să faci unt de arahide de casă cu un singur ingredient (și cele mai bune rețete pentru a-l folosi).

Monday 13 October 2025 09:00 - Patricia González
Cum să faci unt de arahide de casă cu un singur ingredient (și cele mai bune rețete pentru a-l folosi).

Ani de zile, în Spania, untul de arahide a fost doar un suvenir al serialelor TV americane, relegat într-un colț importat din supermarket. Astăzi, însă, acesta ocupă rafturi întregi: natural, ușor sărat, neîndulcit, cu cacao sau în varianta crocantă. Și cel mai bun lucru este că nu trebuie să călătorești jumătate de lume pentru a-l obține sau să cheltui mai mult decât trebuie.

Ceea ce este adesea trecut cu vederea este că multe dintre aceste versiuni comerciale includ zaharuri adăugate, uleiuri și conservanți. De aceea, prepararea lui acasă nu este doar simplă: este și cel mai pur mod de a o savura.

Cu un singur ingredient (da, doar alune) și un robot de bucătărie, puteți face acasă o cremă netedă, bogată și mult mai autentică decât majoritatea celor ambalate. Iar atunci când o aveți gata, vă deschide o gamă întreagă de posibilități: de la a o întinde pe pâine prăjită cu puțin gem și sare, până la a o încorpora în biscuiți, prăjituri sau sosuri cu un aer exotic.

Sunteți gata să descoperiți ce poate face o simplă pungă de alune?


Cum să faci unt de arahide de casă

Ingrediente:

  • 100 g arahide prăjite, curățate de coajă, decojite și nesărate.
  •  Se amestecă cu un robot de bucătărie sau cu un blender:

Ustensile: Blender sau robot de bucătărie cu bol de mărunțit.

Mod de preparare: 

  • Puneți arahidele în blender.
  • Se macină timp de aproximativ 3 minute, până când se obține textura preferată.
  • Când își eliberează propria grăsime, se vor transforma într-o cremă tartinabilă.
  • Se transferă crema tartinabilă într-un borcan etanș sterilizat.
  • Lăsați să se răcească înainte de păstrare.

Crema ta este gata! Aceste rețete sunt cel mai bun mod de a vă bucura de ea

Biscuiti cu unt de arahide - fara zahar adaugatRețetă Biscuiti cu unt de arahide - fara zahar adaugat

Pentru a insoti cafeaua sau fie pentru a va bucura la sfarsitul unei mese de un dulce, ne-am gandit am biscuit crocant :-) Controlam si cantitatea de zahar adaugat si vom folosi doar unt de arahide.


Mini batoane cu banane, unt de arahide și ciocolată, ultra gustoase, fără zahăr adăugatRețetă Mini batoane cu banane, unt de arahide și ciocolată, ultra gustoase, fără zahăr adăugat

Ți-a plăcut batonul nostru cu zmeură în stil Franui ? Atunci iată o altă rețetă simplă cu doar 3 ingrediente Veți dori să încercați imediat aceste mini batoane cu banane, unt de arahide și ciocolată ! Fără zahăr adăugat, acestea combină în mod...


Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreoRețetă Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo

/! \ Alerta pentru gurmanzi /! \ Daca va plac ciocolata, biscuitii Oreo si untul de arahide, cu siguranta este imposibil sa rezistati acestei minuni culinare!


Biluțe energizante din curmale si miez de unt de arahideRețetă Biluțe energizante din curmale si miez de unt de arahide

Pentru a vă încărca de energie înainte de o sesiune de sport sau de o zi plină, faceți aceste „biluțe energizante” cu gust bun de ciocolată și alune (care ne amintește foarte clar de batonul de ciocolată Snickers )! Îndulcit natural de curmale,...


Friganele cu unt de arahide si gem de fructe rosiiRețetă Friganele cu unt de arahide si gem de fructe rosii

Aceasta este o reteta anti-deseuri, perfecta pentru folosirea painii ramase! Ungeti feliile dvs de paine sau de briosa cu unt de arahide si puneti gem de fructe rosii si veti obtine o gustare perfecta pentru a va incepe ziua :-) Perfecta pentru micul...


Brigadeiro cu alune, o delicioasă delicatesă brazilianăRețetă Brigadeiro cu alune, o delicioasă delicatesă braziliană

Brigadeiro de alune este o variație delicioasă a tradiționalului brigadeiro cu ciocolată care este, de asemenea, un must-have pentru aniversari , nunți sau orice alt eveniment special în Brazilia. Cu textura sa moale, care se topește în gură, va...


Ultima mușcătură

Prepararea propriului unt de arahide nu este doar ușoară: ea schimbă și modul în care îl savurați. Cu un singur ingredient obții un gust mai autentic și o textură pe gustul tău, gata să devină vedeta rețetelor dulci sau sărate. Un mic gest în bucătărie care deschide un borcan plin de posibilități.

Patricia GonzálezPatricia González
asionată de bucătărie și de mâncarea bună, viața mea se mișcă între cuvinte alese cu grijă și linguri de lemn. Responsabilă, dar distrată. Sunt jurnalistă și redactoare cu mulți ani de experiență și mi-am găsit colțul ideal în Franța, unde lucrez ca redactoare pentru Petitchef. Îmi place bœuf bourguignon, dar îmi este dor de salmorejo-ul mamei mele. Aici combin dragostea mea pentru scris și pentru gusturile suculente pentru a împărtăși rețete și povești despre bucătărie care sper să te inspire. Tortilla, îmi place cu ceapă și puțin făcută :)

Comentarii

Notează articolul:
4.25/5, 8 voturi 2 comentarii

pHqghUme

E

abuz

Daniela

Rețetele sint bune dar am încercat sa fac untul și nu a ieșit cremos de tartinat

abuz