O tartă brioche cu prune pe care veți dori să o faceți din nou și din nou

Friday 29 August 2025 08:38 - Adèle Peyches
O tartă brioche cu prune pe care veți dori să o faceți din nou și din nou

O bază moale, ca de brioche și prune suculente, ușor caramelizate... Să recunoaștem, această tartă cu prune din brioche este desertul reconfortant de sfârșit de vară pe care ne place să îl avem la ora ceaiului sau la brunch-ul de duminică. Mai puțin clasică decât tarta din pâine scurtă, dar la fel de ușor de făcut (dacă nu chiar mai ușor!), pune frumos în valoare prunele de sezon, oferind în același timp o bază ultra-soft pe care veți dori să o ronțăiți, chiar la propriu ;)


Ingrediente:

Patiserie brioche :

  • 300 g făină
  • 1 linguriță de sare
  • 60 g zahăr
  • 12 g drojdie proaspătă de panificație
  • 3 ouă
  • 130 g unt

Topping:

  • 800 g prune
  • 100 ml smântână
  • 2 gălbenușuri
  • 100 g zahăr
  • 40 g migdale pudră
  • 1 linguriță extract de vanilie

Faceți clic aici pentru a afla mai multe:

Tarta aromata cu pruneRețetă Tarta aromata cu prune

Poti inca sa te mai bucuri de prune de sezon. Alege sa prepari o tarta aromata cu prune.

Adèle PeychesAdèle Peyches
Redactor responsabil care abia așteaptă iarna pentru a mânca raclette! Pasionată de gastronomie și mereu în căutarea unor noi delicii culinare, am studiat mai întâi dreptul înainte de a mă întoarce la prima mea dragoste: gustul produselor bune și plăcerea de a împărți la masă :)

Comentarii

Notează articolul:
3.67/5, 3 voturi