O tartă brioche cu prune pe care veți dori să o faceți din nou și din nou
Friday 29 August 2025 08:38 - Adèle Peyches
O bază moale, ca de brioche și prune suculente, ușor caramelizate... Să recunoaștem, această tartă cu prune din brioche este desertul reconfortant de sfârșit de vară pe care ne place să îl avem la ora ceaiului sau la brunch-ul de duminică. Mai puțin clasică decât tarta din pâine scurtă, dar la fel de ușor de făcut (dacă nu chiar mai ușor!), pune frumos în valoare prunele de sezon, oferind în același timp o bază ultra-soft pe care veți dori să o ronțăiți, chiar la propriu ;)
Ingrediente:
Patiserie brioche :
- 300 g făină
- 1 linguriță de sare
- 60 g zahăr
- 12 g drojdie proaspătă de panificație
- 3 ouă
- 130 g unt
Topping:
- 800 g prune
- 100 ml smântână
- 2 gălbenușuri
- 100 g zahăr
- 40 g migdale pudră
- 1 linguriță extract de vanilie
Faceți clic aici pentru a afla mai multe:
Adèle PeychesRedactor responsabil care abia așteaptă iarna pentru a mânca raclette! Pasionată de gastronomie și mereu în căutarea unor noi delicii culinare, am studiat mai întâi dreptul înainte de a mă întoarce la prima mea dragoste: gustul produselor bune și plăcerea de a împărți la masă :)

Comentarii