In vasul robotului, puneti faina, sarea, drojdia (aveti grija ca drojdia sa nu intre in contact cu sarea), zaharul si ouale. Framantati timp de aproximativ 4 minute. Taiati untul in bucati si adaugati putin cate putin in timp ce continuati sa framantati. Se amesteca apoi la viteza medie aproximativ 10 minute. Aluatul trebuie sa se desprinda de marginile vasului.
Formati o minge de aluat si puneti-o intr-un castron; acoperiti cu un prosop curat si lasati sa creasca timp de 1 ora la temperatura camerei.
Apoi intindeti acest aluat cu mana pe o suprafata de lucru pudrata cu faina. Trasferati-l in forma de copt si ridicati marginile.
Spalati prunele, taiati-le in 2 si scoateti samburii. Apoi taiati jumatatile in sferturi.Asezati-le pe aluatul de tarta apasand usor. Lasati 30 de minute la temperatura camerei.
Se amesteca galbenusurile de ou cu smantana, zaharul, migdalele pudra si extractul de vanilie.
Turnati aceste amestec peste prune.
Coaceti timp de 40 de minute la 180° C. Asezati forma de copt pe o tava suport de cuptor si nu direct pe gratar, aluatul creste si prunele iesi si sa cada in cuptor.
Aluatul nu se desprinde de pe peretii castronului: Daca dupa 10 minute de la incorporarea untului, aluatul nu se desprinde de pe peretii vasului, puneti puneti vasul robotului in frigider. Lasati-l la rece 10 minute, apoi incepetii sa framantati din nou.
Mmmda! Nu-i contest gustul, doar ca, nu prea e "tarta"! Nu are nimic din compozitia de "tarta"! E mai degraba un fel de pasca cu smantana si prune. Cand spui "tarta", automat te gandesti la un blat subtire din aluat fraged umplut cu o crema de patiserie si cu fructe. Or' reteta asta nu are nimic dintr-o tarta in afara de forma, doar ca, se pot face o multime de alte prajituri in aceasta forma. Concluzia? Schimba-i numele, draga mea, pentru ca nu este tarta!
Comentarii:
Excelenta.
Mmmda! Nu-i contest gustul, doar ca, nu prea e "tarta"! Nu are nimic din compozitia de "tarta"! E mai degraba un fel de pasca cu smantana si prune. Cand spui "tarta", automat te gandesti la un blat subtire din aluat fraged umplut cu o crema de patiserie si cu fructe. Or' reteta asta nu are nimic dintr-o tarta in afara de forma, doar ca, se pot face o multime de alte prajituri in aceasta forma. Concluzia? Schimba-i numele, draga mea, pentru ca nu este tarta!
Voi face si eu aceasta tarta!