Petitchef

Tarta aromata cu prune

Desert
10 porții
2 ore
40 min
Ușor
Poti inca sa te mai bucuri de prune de sezon. Alege sa prepari o tarta aromata cu prune.

Ingrediente

Numarul de porții: 10

Aluatul de tarta :

300 gr faina

1 lingurita de sare

60 gr zahar

12 gr de drojdie de patiserie proaspata

3 oua

130 gr unt

800 gr prune

100 ml smantana

2 galbenusuri

100 gr zahar

40 gr migdale pudra

1 lingurita extract de vanilie

Materiale

Robot de bucatarie
Forma de tarta de 28 cm

Preparare

  • Etapa 1 - Tarta aromata cu prune
    In vasul robotului, puneti faina, sarea, drojdia (aveti grija ca drojdia sa nu intre in contact cu sarea), zaharul si ouale. Framantati timp de aproximativ 4 minute. Taiati untul in bucati si adaugati putin cate putin in timp ce continuati sa framantati. Se amesteca apoi la viteza medie aproximativ 10 minute. Aluatul trebuie sa se desprinda de marginile vasului.
  • Etapa 2 - Tarta aromata cu prune
    Formati o minge de aluat si puneti-o intr-un castron; acoperiti cu un prosop curat si lasati sa creasca timp de 1 ora la temperatura camerei.
  • Etapa 3 - Tarta aromata cu prune
    Apoi intindeti acest aluat cu mana pe o suprafata de lucru pudrata cu faina. Trasferati-l in forma de copt si ridicati marginile.
  • Etapa 4 - Tarta aromata cu prune
    Spalati prunele, taiati-le in 2 si scoateti samburii. Apoi taiati jumatatile in sferturi.Asezati-le pe aluatul de tarta apasand usor. Lasati 30 de minute la temperatura camerei.
  • Etapa 5 - Tarta aromata cu prune
    Se amesteca galbenusurile de ou cu smantana, zaharul, migdalele pudra si extractul de vanilie.
  • Etapa 6 - Tarta aromata cu prune
    Turnati aceste amestec peste prune.
  • Etapa 7 - Tarta aromata cu prune
    Coaceti timp de 40 de minute la 180° C. Asezati forma de copt pe o tava suport de cuptor si nu direct pe gratar, aluatul creste si prunele iesi si sa cada in cuptor.
  • Etapa 8 - Tarta aromata cu prune
    Gata!

Video

YouTube

Observații:

Aluatul nu se desprinde de pe peretii castronului: Daca dupa 10 minute de la incorporarea untului, aluatul nu se desprinde de pe peretii vasului, puneti puneti vasul robotului in frigider. Lasati-l la rece 10 minute, apoi incepetii sa framantati din nou.

Poze

Tarta aromata cu prune, poza 1Tarta aromata cu prune, poza 2Tarta aromata cu prune, poza 3Tarta aromata cu prune, poza 4




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu branza aromata cu vanilie si piersici
Tarta cu branza aromata cu vanilie si piersici
7 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tarta cu prune
Tarta cu prune
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Tarta cu prune uscate fara gluten si fara lactoza
Tarta cu prune uscate fara gluten si fara lactoza
8 porții
1h10m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tarta cu vanilie si caramel
Tarta cu vanilie si caramel
10 porții
3h40m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta rasturnata cu prune mirabelle
Tarta rasturnata cu prune mirabelle
9 porții
50 min
Foarte ușor
3 / 5

Rețete

Articole conexe

Retete dulci cu pruneRetete dulci cu pruneTarta cu fructe - rasfat dulce de varaTarta cu fructe - rasfat dulce de vara

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: