10 moduri de a folosi frunzele de telina

Desi au un gust usor amar, frunzele de telina pot fi intrebuintate in diverse moduri si nu exista niciun motiv sa le aruncam.

Frunzele de telina sunt folosite in principal la aromarea supelor, ciorbelor dar si pentru sosuri excelente. Ghiveciul de legume este mai aromat daca se adauga cateva frunze de telina tocate fin.

Frunzele de telina, la fel ca si radacina sunt indicate in diete si regimuri pentru diverse boli, intrucat au un continut crescut de vitamine si minerale.

De la cocktail-uri din frunze de telina si pesto, mai jos gasiti o compilatie de zece moduri creative de a le utiliza.

  1. Folositi-le ca un substitut pentru frunzele de coriandru. Utilizati frunze de telina atunci cand nu aveti suficient coriandru.
  2. Sunt folosite drept condiment in cocktail-uri (in special la cocktail-ul Bloody Mary) sau puteti sa le adaugati in diverse sosuri cu smanatana sau salate.
  3. Puteti face Pesto din frunze de telina (sau salsa verde).
  4. Adaugati-le la piureuri.
  5. Faceti ceai din frunze de telina. Ceaiul se obtine punand patru, cinci frunze de telina tocate marunt, intr-o jumatate de litru de apa clocotita. Vasul se tine acoperit zece minute, dupa care infuzia se filtreaza. Se beau doua cani de ceai cald, pe zi, de preferinta neindulcit.
  6. Adaugati-le in borcanele de muraturi.
  7. Adaugati-le la omleta, la fel ca frunzele de patrunjel.
  8. Folositi-le in supe, ciorbe si ghiveciuri.
  9. Adaugati-le la salate verzi. Cateva verdeturi amare, cum ar fi frunzele de telina tocate fin adauga un plus aparte unei banale salate de cruditati.
  10. Faceti cocktail-uri si sucuri din legume! Atat sucurile si shake-urile de legume sunt bune in orice privinta. Sunt excelente arzatoare de grasimi, cresc forta organismului de a se apara contra bolilor, actioneaza impotriva carentelor, infrumuseteaza pielea si purifica organismul.

Telina se poate usca tot timpul verii, insa este mai bine sa se usuce spre toamna, cand frunzele sunt mai bine dezvoltate. Dupa ce se spala bine, se zvanta pana a doua zi. Se rup frunzulitele care se vor taia marunt, apoi, se pun in punga de hartie sau se pot pastra la congelator.