Cum sa faci taitei de casa!Taiteii de casa sunt alegerea ideala atunci cand vreti sa-i impresionati pe cei dragi cu retete delicioase si usor de preparat.
Taiteii de casa sunt mult mai usor de facut decat ati crede si nici macar nu aveti nevoie de o masina de facut taitei/paste (desi puteti folosi una, daca doriti). Daca vi se pare greu sa utilizati facaletul, atunci investiti intr-o masina de paste.



Taiteii de casa
sunt mult mai gustosi decat cei din comert si se fac foarte simplu.

Catega reguli de aur:
- La fiecare suta de grame de faina se pune un ou
- Daca aluatul e prea moale mai adaugati faina
- Aluatul se ruleaza si se taie in fasii cat mai subtiri
- Se pot intrebuinta imediat ce sunt facuti sau se pastreaza in saculet de panza sau punga de hartie si se folosesc la nevoie.

Iata reteta propusa de noi:

Ingrediente: 300 g faina, 3 oua, sare.
Mod de preparare:
- Se cerne faina intr-un vas si in mijloc se face o adancitura in care se pun ouale si un praf de sare.
- Se amesteca usor, incorporand cate putin din faina din vas.
- Dupa ce s-a omogenizat aluatul, se framanta pana nu se mai lipeste de vas si de maini.
- Aluatului i se da o forma de bulgare si se lasa sa se odihneasca timp de 25-30 de minute.
- Se intinde apoi o foaie cat mai subtire pe o suprafata neteda pudrata cu faina;
- Se pudreaza si foaia de aluat cu faina si se lasa se usuce timp de 10 minute.
- Apoi se ruleaza si se taie suvite late sau subtiri ca fideaua (in functie de preferintele fiecaruia).
- Se imprastie apoi taiteii pe masa sau pe un servet curat si se lasa sa se usuce.
- Sunt foarte gustosi in supe sau in alte preparate.