Fasolea verde - leguma cu foarte multe calitati terapeuticeSpecialistii in medicina naturista considera fasolea verde o leguma bogata in saruri minerale, cu calitati terapeutice indiscutabile. Acest lucru se datoreaza continutului bogat in aminoacizi (arginina, tirozina, triptofan), potasiu, calciu, fier si in vitaminele B1, B2 si C.

Toate varietatile de pastai sunt bune in terapie, cu o singura conditie: sa fie gatite la abur sau fierte foarte putin, in cantitate mica de apa. Cele galbene sunt pline de flavonoidele (substante cu efecte antiinflamatoare si antioxidante), cele verzi sunt bogate in clorofila (actiune depurativa, antitoxica), cele violete au pigmenti antocianici (cu efecte antitumorale si antioxidante puternice).

Iata cateva motive sa o consumati:

- fasolea verde este o sursa bogata de minerale, cum ar fi magneziu, potasiu si altele;
- contine o cantitate mare din doza zilnica recomandata de vitamine K, C si A, precum si alte vitamine;
- ofera fibre dietetice si este buna pentru sanatatea oaselor;
- datorita acidului silicic pe care il contin tecile, fasolea este recomandata si ca un remineralizant al organismului;
- fasolea verde contine o cantitate mica de grasime si o portie de 125 de grame de fasole verde are in jur 40-43 de calorii. Asa se explica faptul ca este o leguma eficienta in curele de slabit. Retineti, veti adauga calorii doar atunci cand este gatita in unt /ulei sau atunci cand se adauga in alte preparate;
- fasolea verde se digera usor si elimina senzatia de greutate in stomac de dupa masa.
- fasolea verde impiedica absorbtia zaharului si este o sursa de proteine fara grasimi. S-a constatat ca fasolea verde, consumata regulat, scade nivelul colesterolului rau in medie cu 19%;
- combate anemia si astenia datorita fierului, bine reprezentat in compozitia sa. Fierul imbunatateste imunitatea si musculatura, este important pentru metabolism si pentru toate functiile organismului.