Petitchef

Fasole verde cu carne de vitel aromat la cuptor

Felul principal
4 porții
30 min
1 oră
Ușor
Nu stiu cum se face, dar am avut o pofta teribila de o mancarica cu carne de vita. Am fost la „shopping” in fuga mare, insa nu am gasit nimic pe placul meu. Si cand era sa-mi pun pofta-n cui, am gasit pe undeva carne de vitel. Mi-am zis ca nu-i rau, ba chiar e si mai bine fiindca vitelul are carnea mai frageda si mancarea va iesi mai gustoasa. Ceea ce s-a si intamplat :)

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1/2 carne de vitel

1 kg fasole verde

2 rosii

mirodenii (cimbru, busuioc, tarhon, patrunjel proaspete, chilli, piper alb, piper verde, sare)

ulei de porumb


apa

Preparare

  • Am taiat carnea de vitel felii subtiri fara a o fierbe in prealabil si fara a o bate cu ciocanul, oricum era foarte frageda.

    Intr-un vas termorezistent am asezat feliile de vitel dupa ce in prealabil am uns atat vasul, cat si peretii acestuia cu un strop de ulei de porumb.

    Feliile de vitel le-am condimentat bine dupa gust si am turnat o jumatate de pahar de apa in tava, dupa care am dat totul la cuptor circa 15-20 de minute.

    Eu am folosit drept condimente busuioc proaspat si cimbru in cantitati marisoare, alaturi de piper alb, piper verde, chilli si un praf de sare. Am scos cand a inceput sa miroasa foarte tare a cimbru.
  • Intre timp mi-am pregatit fasolea si anume, am spalat si am taiat tecile dupa marimea dorita. Dupa ce am scos vasul de la cuptor, am asezat peste feliile de carne cateva felii de rosii, iar deasupra rosiilor am asezat fasolea verde.

    Am condimentat-o si pe ea cu mirodenii dupa plac, deasupra am tocat un ardei iute si am dat totul la cuptor din nou pentru aproximativ 30 de minute.

    Aproape de final, adica cam cu 10 minute inainte sa opresc focul, am scos tava si cu o lingura am amestecat in tava astfel incat pastaile de fasole care fusera la suprafata si se uscasera, sa ajunga sa fie acoperite de sos. Pe deasupra am imprastiat niste cascaval ras si am dat din nou la cuptor.
  • Cand toate s-au rumenit si s-au patruns frumos, am scos de la cuptor si pe deasupra am imprastiat tarhon proaspat, cimbru, busuioc si patrunjel – toate proaspat taiate.

Poze

Fasole verde cu carne de vitel aromat la cuptor, poza 1
Fasole verde cu carne de vitel aromat la cuptor, poza 2

Întrebări:




Comentarii (16):

sergiu_s2013
sergiu_s2013, 14/09/2013

Best one meal !!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
08/09/2013

Arata beton am sa ancerc si eu!!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
15/03/2014

Povestea de la inceputul retetei denota insuficienta intelectuala si nu-si are rostul aici. Fiica-mea de 10 anisori face compuneri mult mai captivante, interesante si imaginative. De ce oare postati aici? Sa va vedeti "operele" publicate? Nu reusiti decat sa va blamati!

(0) (0) Abuz
adam_s2014
adam_s2014, 06/03/2014

Buna

(0) (0) Abuz
06/03/2014

Optima pt.diabetul meu...!!!!!!!!! Multumesc !!!

(0) (0) Abuz
06/03/2014

Foarte buna

(0) (0) Abuz
05/03/2014

Timpul de preparare: 30 minute
Timpul de gătire: 11 ore
Gata în: 1 h, 30 m
E cam prea "gatita" mancarea asta, in 11 ore!
Alte perle: "am uns atat vasul, cat si peretii acestuia", adica peretii vasului nu fac parte din vas? "vitel aromat" cine e aromat? Vitelul sau carnea lui? Habar n-ai care e diferenta intre condimente si mirodenii! Ce cauta aici cascavalul? Pfui!!! Tecile de fasole sunt de fapt pastai, ele nu se taie ci se rup! Fasolea din poze e galbena, nu verde, cum se cere la ingrediente. Mai bine te-ai lasa de scris asemenea "retete" in grai oltenesc! Gatitul nu e o joaca, cum sustii, ci mai degraba o arta, arta culinara. Pacat insa ca unii, neavand ceva mai bun de facut, isi bat joc de ea!

(0) (0) Abuz
05/03/2014

Merita incercata,dar cred ca fara cascaval

(0) (0) Abuz
05/03/2014

Foarte buna!!!

(0) (0) Abuz
05/03/2014

Arata foarte bine, este si o mancare sanatoasa !

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Fasole verde gratinata
Fasole verde gratinata
2 porții
1h10m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Fasole verde cu carne de vitel
Fasole verde cu carne de vitel
4 porții
40 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă fasole verde de post
fasole verde de post
2 porții
1h5m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Pastrav la cuptor simplu si rapid
Pastrav la cuptor simplu si rapid
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Aperitiv cu carne uscata
Aperitiv cu carne uscata
8 porții
1h8m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Pui cu lamaie la cuptor
Pui cu lamaie la cuptor
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei