Petitchef

Piept de curcan cu fasole verde si sos dulce de ceapa

Felul principal
4 porții
10 min
20 min
Ușor

Ingrediente

coaja rasa si sucul de la 1 portocala

coaja rasa si sucul de la 1 lamaie

3 linguri miere

½ lingurita piper negru

2 cepe, curatate si taiate suvite

2 catei de usturoi, tocati marunt

4 bucati piept de curcan (a cate 100 gr)

400 gr fasole verde, din conserva

2 linguri unt

Preparare

Intr-un vas, amesteca coaja rasa si sucul de la citrice impreuna cu mierea si piperul, apoi pune amestecul obtinut deoparte.
Se pun pieptii de curcan, pe rand intre 2 folii de plastic si se bat pana ce ajung la grosimea de 1.5 cm.Se presara pe ambele parti cu putina sare.
Se topeste untul intr-o tigaie si se caleste ceapa cu usuroiul, pana cand ceapa devine sticloasa, dar sa nu se arda, aprox.2 minute.Se scoate ceapa si se pune pe o farfurie.
Se rumeneste curcanul in aceeasi tigaie, cate 3 minute pe fiecare parte.Se scoate si se mentine cald.
Se toarna amestecul cu miere in tigaie, se adauga ceapa si se fierb 2 minute.Se scurge fasolea din conserva si se incalzeste la cuptorul cu microunde.
Pentru servire, se aseaza pe farfurie un strat de fasole verde, apoi se pune o felie de piept de curcan, iar deasupra se toarna sos dulce cu ceapa.




Comentarii (14):

22/10/2016

Merge repede, e gustos, dar totusi data viitoare am sa mai adaug niste condimente... Parca lipsea ceva... Ps: Am incalzit fasolea verde in tigaie in ulei de cocos si am condimentat-o. Noi nu folosim cuptorul cu microunde. :)

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
19/03/2013

Eu am facut mancarea aceasta si este foarte gustos

(0) (0) Abuz
27/07/2015

Deicioasa reteta si merge extrem de repede !

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
02/06/2013

Incalzeste fasolea la foc nu la microunde

(0) (0) Abuz
17/01/2013

Foarte bun si nu scump !!!

(0) (0) Abuz
24/12/2012

SImplu.gustos si aspectuos.

(0) (0) Abuz
02/07/2013

It is not complited....

(0) (0) Abuz
09/12/2013

Daniel este ffff.bun

(0) (0) Abuz
02/06/2013

C'est delicieux

(0) (0) Abuz
02/06/2013

Ce deliciu

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:


Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Mâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale