Loboda si stevia, sanatatea din natura!Primavara ne aduce, printre altele, verdeturi bogate in vitamine si minerale, antioxidanti, cruditati cu care sa ne energizam si sa ne detoxifiem organismul. Daca nu aveti o gradina special conceputa pentru zarzavaturile sezoniere, atunci sigur veti da fuga la piata. Atentie de unde si de la cine cumparati.

Recunosc, am crescut in vacante la bunici, stiu cum arata orice planta ce se cultiva prin gradini. Totusi pentru aceia dintre dvs. care nu ati fost asa de privilegiati ca mine, iata ce trebuie sa stiti:
Stevia este o planta ce creste primavara, frunzele ei pot fi consumate crude si au un gust dulce-acrisor, asemeni spanacului, dar pot fi folosite si in supe, ciorbe sau alte mancaruri gatite. Este o planta minune pentru ca ne scapa de oboseala mintii si a trupului si detoxifiaza organismul.

Loboda: nu are aroma. Frunzele ei au un gust agreabil si delicat, asemanator cu cel al spanacului, contrastand cu multe alte ierburi de salata, care au gust mai puternic. Se foloseste in special in bucatarie in borsuri, ciorbe, placinte, ca ingredient si in reteta unei delicioase ciulama, dar si ca remediu natural in medicina populara. La noi in tara loboda este folosita mai mult ca leguma decat pe post de condiment. Se foloseste in salate, mai ales alaturi de macris, a carui aciditate o imblanzeste.

In special frunzele de culoare rosie sunt un adaos placut ochiului pentru salatele verzi. Frunzele de loboda sunt adesea folosite ca inlocuitor pentru spanac.

Atat va uram: bucurati-va de verde, bucurati-va de sanatate!