Petitchef

Sarmale in foi de stevie

Felul principal
8 porții
30 min
1 oră
Ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Se spala orezul si se lasa la inmuiat in apa.
    Ceapa tocata marunt impreuna cu morcovul ras se pun pe foc in 3 linguri ulei si 3 de apa, si se lasa pana scade apa.

    Granulele de soia se pun la inmuiat conform instructiunilor de pe pachet.

    Frunzele de stevie se spala bine si se trec mai intai prin apa clocotita apoi prin apa rece, pt asi pastra culoarea verde.
    Se lasa sa se scurga.

    Se pun intr-un bol amestecul de ceapa cu morcov,soia inmuiata,orezul, patrunjelul si mararul taiate marunt, oul ,2 linguri bulion,
    sare dupa gust si condimente (piper, boia dulce, vegeta,cimbru).
    Se amesteca bine.

    Se taie nervurile mai groase de la frunzele de stevie si se impacheteaza cu grija sarmalutele.

    Se aseaza intr-o oala,pe pat de frunze tocate de stevie,cercuri cu sarmalute mai mici, mai mari,mai...dupa cum ne-a fost frunza :)

    Se pun si 2 linguri cu bulion si se acopera cu borsul.
    Se dau la cuptor o ora si jumatate la foc domol.

    Se servesc cu smantana din belsug!


Poze

Sarmale in foi de stevie
Sarmale in foi de stevie - poza 2
Sarmale in foi de stevie - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

atena_p2014
atena_p2014, 11/05/2015

Frunzele de stevie se oparesc in bors sa fie mai rezistente.Cu sarmalute de stevie se umplu ardeii grasi rosii.Sunt si bune si aspectuoase.Se pot servi cu smantana.O bunatate!

(0) (0) Abuz
20/04/2013

Cine poate sa-mi spuna unde se poate gasi stevie în franta (est la frontiera cu Germania)? Cum se cheama în germana sau franceza? Multumesc anticipat

(0) (0) Abuz
05/01/2013

Anul asta am incercat smantana si cu hrean ras. Suppperb!

(1) (0) Abuz
01/04/2012

Super gustoase

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Sarmale din kale (la cuptor)
Sarmale din kale (la cuptor)
20 porții
45 min
Foarte ușor
Rețetă Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
3 porții
30 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Risotto cu creveți și lămâie
Risotto cu creveți și lămâie
2 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Nasi goreng, preparatul de orez indonezian anti-risipă!
Nasi goreng, preparatul de orez indonezian anti-risipă!
2 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Risotto cu ciuperci - super rapid la thermomix
Risotto cu ciuperci - super rapid la thermomix
2 porții
35 min
Foarte ușor

Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Loboda si stevia, sanatatea din natura! Loboda si stevia, sanatatea din natura! Retete de …sarmale Retete de …sarmale

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează