
Rucola, intrucat se inrudeste cu papadia, are un gust usor iute si o textura crocanta. Desi este o planta de primavara, in supermarketuri, este disponibila pe tot parcursul anului.
Daca nu ati consumat pana acum rucola, mai jos aveti cateva beneficii:
- este una din sursele vegetale excelente pentru vitamina A: 100 g furnizeaza aproximativ 90% din necesarul recomandat. 100 g frunze proaspete contin 1,424 g de beta-caroten, si 2373 UI de vitamina A;
- frunzele proaspete contin niveluri bune de vitamina C, un puternic, antioxidant natural;
- frunzele de rucola contin niveluri adecvate de minerale, in special cupru si fier, dar si mici cantitati de calciu, potasiu, mangan si fosfor;
- rucola are un indice caloric foarte scazut: 100 g de frunze proaspete ofera doar 25 de calorii. Cu toate acestea, ea are multe fitochimicale vitale, anti-oxidanti, vitamine si minerale benefice organismului;
- are o valoare ORAC (capacitatea de absorbtie a radicalilor de oxigen, o masura de rezistenta anti-oxidant) de aproximativ 1904 umol TE la 100 de grame;
- este o sursa foarte buna de folati. 100 g de verdeturi proaspete contin 97 ug sau 24% de acid folic;
Metode de preparare si servire:
- Frunzele tinere rucola sunt des intalnite in salate, sandwich-uri si burgeri;
- Pot fi folosite in supe, tocane, sucuri, si gatite ca o leguma;
- Pregatite in stil italian: paste rucola cu branza de capra; In Italia, rucola este folosita inclusiv pentru pizza, iar in Napoli exista rucolino, un digestiv preparat pe baza de rucola;
- Din rucola se folosesc frunzele, florile si semintele (la mustaruri aromate).
Daca nu stiti cum sa o preparati, iata cateva retete.
Comentarii (17):
Nu este păpădie, horta pe care o consuma grecii...
Autorul articolului este in eroare mare. Rucola nu este inrudita cu papadia! Rucola - Eruca sativa este o planta anuala din familia cruciferelor iar papadia - Taraxacum officinale - este perena din familia compozitelor.. asa ca nu prea se potriveste comparatia (nu mai spun ca e diferenta mare intre aroma papadiei si cea a rucolei)
Cu placere mananc rucola si papadie amestec cu salata verde sau rosii. ajuta la digestie si ma simt foarte bine. retetele sunt bune.multumim!
Articolul induce in eroare cititorii... e un FAKE!
Dar putem sa ne plantam si singuri in ghivece rucola
Papadia, Taraxacum officinale din familia compozitelor, nu are nici o legatura cu rucola, Eruca vesicaria sativa- din familia mustarului; culoare si forma asemanatoare!
Se face o mare confuzie ,nu are nicio treaba cu papadia ,poate gustul amar ,creste si la noi si se numeste Voinicica
Ok
Muie. Muie ca ai popup.
Multumesc de informatii