Petitchef

Salată caldă din legume la cuptor şi rucola

Această salată caldă a fost pentru noi un deliciu în seara asta. Ingredientele sunt simple, dar felul în care le-am pregătit astăzi a făcut ca ele să se armonizeze într-un fel de mâncare fin şi aromat. Vă învit să încercaţi această salată, este o cină perfectă pentru o seară de vară.

Felul principal
2 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Cuptorul se preîncălzeşte. Cartofii şi dovleacul se curăţă şi se taie cubuleţe. Se amestecă cu ghee şi se adaugă rozmarin şi eventual foarte puţină sare şi piper. Se amestecă bine astfel încât fiecare bucăţică să fie acoperită cu ghee. Se pune într-un vas termorezistent în cuptor la foc mediu.
  • Ardeiul se taie felii şi se adaugă la cartofi şi dovleac peste 10-15 minute. Amestecaţi uşor şi introduceţi castronul din nou în cuptor pentru încă 10 minute sau până când cartofii şi dovleacul sunt gata.
  • Între timp seminţele se călesc într-o tigaie la foc mic câteva minute. Nu se adaugă nici un fel de ulei. Seminţele vor începe să sară şi să pocnească, amestecaţi-le uşor. Trebuie doar să se călească la suprafaţă şi să-şi deschidă aroma: 1-2 minute sunt de ajuns.
  • Frunzele de rucola spălate se amestecă uşor cu sos de soia şi suc de lămâie. Apoi se adugă legumele din cuptor şi seminţele călite. Amestecaţi foarte uşor şi serviţi imediat.


Întrebări:




Comentarii:

28/08/2012

Dovleac placentar? manca-l tu..eu mananc placintar(de a-l de facut placinta adica!)

(2) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Salată tagliatelle din legume și sos de arahide
Salată tagliatelle din legume și sos de arahide
4 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salata panzanella - salata italiana
Salata panzanella - salata italiana
2 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Salata de dovleac, cartof, ridichi si feta
Salata de dovleac, cartof, ridichi si feta
1 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salată vegetariană la borcan
Salată vegetariană la borcan
1 porții
40 min
Foarte ușor

Articole conexe

Rucola sau salata de papadie? Rucola sau salata de papadie? Delicii din cufarul marii - salata de icre Delicii din cufarul marii - salata de icre Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează