Paste cu somon afumat si rucola

(4.56/5 - 175 voturi)
23 comentarii

Un preparat delicios si rapid pentru iubitorii de paste.

  • Paste cu somon afumat si rucola
  • Paste cu somon afumat si rucola, Poza 2
Tipul rețetei: Felul principal
Numarul de porții: 2 porții
Timpul de preparare: 10 minute
Timpul de gătire: 12 minute
Gata în: 22 minute
Dificultate: Foarte ușor
Calorii: 695 Kcal (1 porție)
ProPoints: 18 (1 porție)

Ingrediente

200 g paste
200 g somon afumat
4 căței de usturoi
10 roșii cherry
o mână de frunze de rucola
100 ml vin alb sec
oregano
1 lingură ulei de măsline
piper negru
sare pentru apa în care fierb pastele

Preparare

Etapa 1

Se pun pastele la fiert în apa cu sare și se fierb conform instrucțiunilor de pe pachet.

Etapa 2

Se pune uleiul la încins, împreună cu usturoiul zdrobit, se lasă câteva minute la foc mic amestecând, fără să se prăjească.

Etapa 3

Se adaugă somonul tăiat fâșii, nu prea mici.

Etapa 4

Se amestecă un minut și se adaugă rosiile cherry tăiate în sferturi.

Etapa 5

Se amestecă câteva minute, se dă focul mare și se adaugă vinul. Se lasă să scadă sosul și se adaugă pastele fierte, rucola, piper, oregano, și cateva linguri din apa în care au fiert pastele. Eu nu am mai pus sare, era destul de sărat somonul.

Etapa 6

Se lasă puțin la foc mediu amestecând în continuare pentru a se combina aromele...
...Si se servesc fierbinți, cu parmezan deasupra și un vin alb sec.

Să aveți poftă mare!

Informații nutriționale (pentru o porţie):

695Kcal35%

Calorii

80.6g27%

Carbo

20.8g32%

Grăsimi

3.6g18%

Grăsimi sat.

35.4g71%

Proteine

8.8g35%

Fibre

7.2g8%

Zahăr

* Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 calorii * 1 porție = 544g




Punctează această reţetă:

Comentarii (23):

2 / 5
Postat 26/01/2013, 11:48

Semplu şi la mai mare!! P.S: Dacă nu ai instrucţiuni pe pachet cum fierbi pastele? Aştept sfaturi!!!

(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 13/07/2012, 15:51

OOOOOOOOO, DOAMNE! de cand nu am mai mancat asa ceva?! este o bunatate si arata si bine!

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 11/07/2012, 09:48

Eu am facut sosul cu suc proaspat stors de portocale in loc de vin.merita incercat.

(0) (0) Abuz
1 / 5
Postat 30/01/2016, 22:26

Arata ca un cos de gunoi !!!!
In primul rand trebui mai mult sos!!!

(0) (0) Abuz
toamna_c2013
5 / 5toamna_c2013
Postat 07/06/2015, 11:48

Are un gust SUPER am mancat in italia!!!multumesc ptr.reteta!

(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 29/12/2012, 19:13

Superb, rucola pune chiar la sf dupa ce ai luat dupa foc

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 26/10/2014, 10:23

Excelente si destul de usor de facut, bravo!

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 06/04/2015, 17:35

Delicios si sanatos.

Multumesc.

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 03/05/2015, 20:15

Foarte foarte bun bun bunnnnnnnn

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 11/07/2012, 07:26

Arata foarte bine. Felicitari!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Întrebări:



Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Supa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:
(c) Madeinwork | Mențiuni legale