Petitchef

Prajitura cu foi de napolitana.

Altele
8 porții
30 min
30 ore
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
* 500 gr biscuiti populari

* 1 pachet unt

* 500 ml lapte

* 6 linguri cacao

* 1 cana zahar

* 4-5 linguri de visinata

* 100 gr stafide

* 100 gr visine din visinata

*2 foi de napolitana

Preparare

  • Biscuitii se dau prin masina de tocat,sau se pun la robot.

    Se adauga intr-un castron.Se pune laptele pe foc impreuna cu zaharul,untul si cacaoa.Se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot zaharul.

    Se lasa sa se raceasca putin apoi se adauga peste biscuit.Se mesteca bine pana cand totul devine o pasta.

    Se adauga,visinele,stafidele si visinata peste biscuiti.Daca dam si la copii vom scoate visinele si visinata din compozitie si vom adauga esenta de rom.

    Se tapeteaza o forma de cozonac cu folie alimentara.Se pune o foaie de napolitana pe fundul unei forme de cozonac.Se pune un rand de crema,foaie,crema si tot asa pana terminam crema.

    Ultima parte trebuie sa fie foaie de napolitana.Se lasa la frigider pana se intareste bine.Se glazureaza cu ciocolata topita sau se poate lasa asa.

Întrebări:

Cate grame are pachetul de unt ? sunt pachete de diferite marimi multumesc ana

Răspuns:

Buna,pachetul de unt pe care l-am luat eu are 200 grame.O seara minunata.




Comentarii (35):

01/04/2015

Cred ca este bine sa nu se glazureze....este buna si asa !!

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
alexor, 29/05/2014

Excelenta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
15/01/2014

Nu prea am inteles prepararea."eadauga intr.un castron",seadauga peste biscuit"??revizuiti,va rog,sa putem sa o folosim?multumesc.Pagina imi e de un real ajutordealtfel.o zi plina de iubire.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
LALYCA
Răspuns LALYCA:

Nu inteleg ce anume nu va este neclar.Pui biscuitii dati prin masina de tocata intr-un castron,adaugi laptele racit,apoi se adauga celelante ingrediente.Daca ati citi reteta cu atentie ati intelege,dar este mai usor sa comentam rautacios.O zi minunata!

30/11/2013

Praf huuuaa

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz
14/10/2013

Excelenta prajitursa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
02/04/2015

Eu nu as pune untul la fiert. odata cu zaharul...Nu ai scris ca stafidele trebuie sa fie puse la inmuiat...Nu folosesc nici visinata si nici visinele. Se mai pot adauga si cateva nuci macinate . Cred ca va fi mai gustoasa ! O seara buna !

(0) (0) Abuz
02/04/2015

Buna de tot

(0) (0) Abuz
01/04/2015

Delicioasa!

(0) (0) Abuz
01/04/2015

Apetisanta.

(0) (0) Abuz
perjoiu rodica_p2013
perjoiu rodica_p2013, 01/04/2015

Cred ca e super de buna !

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura rapida cu foi napolitana
Prajitura rapida cu foi napolitana
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Prajitura cu foi de napolitana
Prajitura cu foi de napolitana
6 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Prajitura cu foi de napolitane (reteta video)
Prajitura cu foi de napolitane (reteta video)
15 porții
15 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1h5m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1h25m
Foarte ușor
4.1 / 5

Rețete

Articole conexe

Turta dulce, prajitura Craciunului!Turta dulce, prajitura Craciunului!Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaPanettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaNegresa – cea mai iubita prajitura de casaNegresa – cea mai iubita prajitura de casa

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: