Petitchef

Rulouri cu rozmarin

Antreuri
6 porții
15 min
40 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6

Ingrediente pentru rulouri:

1. 2 dovlecei mici

2. 2 vinete mici

3. 500 gr branza de vaci mai grasa

4. 100 gr rosii in suc propriu (conserva Cirio)

5. 2 galbenusuri

6. o lingurita (desi se poate sa fi "scapat" un pic mai mult) rozmarin pudra

7. sare, piper

8. putin ulei

Preparare

  • Intai de toate, "La multi ani!" tuturor celor ce-si serbeaza astazi ziua de nume, sa fiti sanatosi si voiosi, sa va bucurati de numele frumoase ce le aveti!

    Astazi iti vorbesc despre rulouri umplute cu branza si placut aromate cu rozmarin. Ca o scurta introducere informativa, despre rozmarin iti pot spune ca este un condiment specific regiunii mediteraneene, unde ii priesc numai bine "baile" de soare, aroma sa fiind cu atat mai buna cu cat primeste mai mult soare.

    In Antichitate, rozmarinul (din latina ros adica "roua" si marinus adica "mare") era un simbol al fidelitatii, era ars pentru ca fumul sau sa alunge fantomele si sa purifice aerul de tot felul de virusi si molime. Se considera ca este un simbol al fertilitatii, fiind purtat in coronita la cununii, pus in leaganul copiilor, oamenii crezand ca le va aduce casnicie lunga si plina de bucurii.
    In bucatarie, se potriveste atat cu carnea (vanat, porc, pui) cat si cu legume ca rosiile, dovleceii, cartofii.


    Momentul delicat, in cazul in care nu ai cine stie ce razatoare magica, este taierea dovleceilor si a vinetelor in felii cat mai subtiri cu putinta, pe lungime (asta dupa ce le-ai spalat dar lasandu-le coaja la locul ei). Odata ce ai trecut testul taiatului la milimetru, pui feliile intr-o tigaie, la calit, pentru 2-3 min cat sa se inmoaie si sa fie manevrabile.

    Intr-un ibric amesteci rosiile in sos cu rozmarinul si pui pe foc mic, amestecand din cand in cand. Branza de vaci o amesteci cu galbenusurile, adaugi apoi amestecul din ibric, sarea si piperul. Cu cate-o lingurita din compozitia rezultata ungi fiecare felie de dovlecel, la fel si pentru cele de vinete. Asezi rulourile intr-un vas de ceramica uns cu putin ulei. Pui la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 35-45 de min sau pana cand branza capata o nuanta rumenie. Pofta buna!

Poze

Rulouri cu rozmarin, poza 1Rulouri cu rozmarin, poza 2Rulouri cu rozmarin, poza 3



Comentarii (27):

12/02/2015

ESTE O NEBUNIE :)) F.BUN SI USOR DE FACUT!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
25/08/2017

Excelent!!!!!

(0) (0) Abuz
17/12/2015

F.B.

(0) (0) Abuz
29/05/2014

O reteta usoara de sezon!

(0) (0) Abuz
29/05/2014

Un deliciu

(0) (0) Abuz
08/05/2014

Cred ca-i foatre bun, pt un preparat dietetic feliile de dovlecel si vinete se pun pe gratar nu se prajesc.

(0) (0) Abuz
mariana_iam2, 09/03/2014

E buna rau ! S-au batut turcii la gura noastra!

(0) (0) Abuz
Etnoboutique, 13/02/2014

Uau ce bunatate...!!!!!!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
01/02/2014

Un deliciu,foarte buna,usoara si sanatoasa.

(0) (0) Abuz
01/02/2014

Chiar ar fi binevenit acest fel lacto -vegetarian!Felicitări!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Rulouri festive
Rulouri festive
3 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Rulouri de vinete si branza
Rulouri de vinete si branza
4 porții
1h10m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Rulouri de peste (merluciu) cu vinete
Rulouri de peste (merluciu) cu vinete
6 porții
1h10m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Rulouri cu piept de pui si mozzarella
Rulouri cu piept de pui si mozzarella
4 porții
35 min
Ușor
3.7 / 5
Rețetă Mini rulouri pantera roz
Mini rulouri pantera roz
9 porții
1h42m
Ușor
3.6 / 5
Rețetă Rulouri cu carne uscata si branza de capra
Rulouri cu carne uscata si branza de capra
8 porții
15 min
Foarte ușor
4.2 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: