Petitchef

Chifle cu raclette

Tanghzong: este o metoda japoneza care permite painii sa aiba o consistenta moale incomparabila! Metoda consta in incalzirea apei la 65° si amestecarea cu o cincime din greutatea sa in faina, pentru a obtine o pasta care va multiplica glutenul in paine.

Aperitiv
9 porții
1 oră
20 min
Ușor

Video

YouTube

Ingrediente

9

Metoda Tangzhong :

Materiale

  • termometru
  • folie alimentara
  • robot patiserie
  • tava patrata 20 cm x 20 cm
  • 1 pensula

Preparare

  • Etapa 1 - Chifle cu raclette
    Pregatiti tangzhong: intr-o cratita, turnați apa. Adaugati făina si bateti cu telul. Se amesteca la foc mic pana cand amestecul este gros și ajunge la 65° C. Se infoliaza si se pune 6 ore la rece.
  • Etapa 2 - Chifle cu raclette
    În vasul robotului, puneti faina, zaharul si sarea si laptele praf. Faceti o gropita mica si adaugati drojdia. Adaugati untul, oul, laptele si tangzhongul.
  • Etapa 3 - Chifle cu raclette
    Framantati aproximativ 10 minute la viteza mica. Formati o bila si acoperiti cu un prosop. Lasati aluatul sa creasca 2 ore la temperatura camerei.
  • Etapa 4 - Chifle cu raclette
    Se degazeaza aluatul si formeaza bile de aproximativ 75 g fiecare, apoi se dau prin faina pentru a putea fi usor manevrate.
    Taiati raclette si baconul 4.
  • Etapa 5 - Chifle cu raclette
    Aplatizati bucatle de aluat. Puneti o bucata de bacon si o bucată de raclette in centrul fiecarui aluat si pliati aluatul deasupra. Formati iar bile.
  • Etapa 6 - Chifle cu raclette
    Aranjati bilele intr-o forma unsa unt si bilele cu galbenus de ou. Lasati sa crească timp de 1 h 30 la temperatura camerei, acoperit cu un prosop.
  • Etapa 7 - Chifle cu raclette
    Coaceti 20 minute la 180°C.
  • Etapa 8 - Chifle cu raclette
    Gata!

Observații:

Tanghzong : este o metoda japoneza care permite painii sa aiba o consistenta moale incomparabila! Metoda consta in incalzirea apei la 65° si amestecarea cu o cincime din greutatea sa in faina, pentru a obtine o pasta care va multiplica glutenul in paine.

Drojdia : drojdia nu trebuie sa intre in contact cu sarea sau zaharul, pentru ca isi pierde proprietatile! Puneti drojdia pe o parte a bolului si sarea si zahărul pe cealalta parte sau sapati o gropita pentru a pune drojdia.
Daca utilizați drojdie uscata, cantitatea necesara va fi de 5 gr. Inainte de utilizare, trebuie sa o activatiin lapte cald.

Etapa 3 : puteti acoperi bolul cu folie alimentara si lasa aluatul sa crească 1 noapte. Aluatul va fi mai usor de manevrat.

Etapa 4 : Degazarea inseamna eliminarea aerului din aluat.

Poze

Chifle cu raclette
Chifle cu raclette - poza 2
Chifle cu raclette - poza 3
Chifle cu raclette - poza 4
Chifle cu raclette - poza 5

Întrebări:

Interesanta!

Răspuns:

Sigur!






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Chifle cu cerneala de sepie
Chifle cu cerneala de sepie
7 porții
3 h 45 m
Ușor
Rețetă Chifle pizza
Chifle pizza
9 porții
2 h 20 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Galette cu hrisca si raclette
Galette cu hrisca si raclette
1 porții
20 min
Foarte ușor
Rețetă Varza cu bacon
Varza cu bacon
4 porții
50 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Oua in cocota cu bacon
Oua in cocota cu bacon
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Raclette – de la razuire la topire Raclette – de la razuire la topire

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează