Petitchef

Chifle cu raclette

Aperitiv
9 porții
1 oră
20 min
Ușor
Tanghzong: este o metoda japoneza care permite painii sa aiba o consistenta moale incomparabila! Metoda consta in incalzirea apei la 65° si amestecarea cu o cincime din greutatea sa in faina, pentru a obtine o pasta care va multiplica glutenul in paine.

Ingrediente

Numarul de porții: 9

Metoda Tangzhong :

100 ml apa

20 gr de faina T45

350 gr de faina T45

45 gr zahar

1 lingurita de sare

10 gr lapte praf

15 gr drojdie proaspata (ou 5 gr drojdie uscata)

30 gr de unt moale

1 ou

110 ml lapte

3 felii de raclette

3 felii bacon

1 galbenus

Materiale

termometru
folie alimentara
robot patiserie
tava patrata 20 cm x 20 cm
1 pensula

Preparare

  • Etapa 1 - Chifle cu raclette
    Pregatiti tangzhong: intr-o cratita, turnați apa. Adaugati făina si bateti cu telul. Se amesteca la foc mic pana cand amestecul este gros și ajunge la 65° C. Se infoliaza si se pune 6 ore la rece.
  • Etapa 2 - Chifle cu raclette
    În vasul robotului, puneti faina, zaharul si sarea si laptele praf. Faceti o gropita mica si adaugati drojdia. Adaugati untul, oul, laptele si tangzhongul.
  • Etapa 3 - Chifle cu raclette
    Framantati aproximativ 10 minute la viteza mica. Formati o bila si acoperiti cu un prosop. Lasati aluatul sa creasca 2 ore la temperatura camerei.
  • Etapa 4 - Chifle cu raclette
    Se degazeaza aluatul si formeaza bile de aproximativ 75 g fiecare, apoi se dau prin faina pentru a putea fi usor manevrate.
    Taiati raclette si baconul 4.
  • Etapa 5 - Chifle cu raclette
    Aplatizati bucatle de aluat. Puneti o bucata de bacon si o bucată de raclette in centrul fiecarui aluat si pliati aluatul deasupra. Formati iar bile.
  • Etapa 6 - Chifle cu raclette
    Aranjati bilele intr-o forma unsa unt si bilele cu galbenus de ou. Lasati sa crească timp de 1 h 30 la temperatura camerei, acoperit cu un prosop.
  • Etapa 7 - Chifle cu raclette
    Coaceti 20 minute la 180°C.
  • Etapa 8 - Chifle cu raclette
    Gata!

Video

YouTube

Observații:

Tanghzong : este o metoda japoneza care permite painii sa aiba o consistenta moale incomparabila! Metoda consta in incalzirea apei la 65° si amestecarea cu o cincime din greutatea sa in faina, pentru a obtine o pasta care va multiplica glutenul in paine.

Drojdia : drojdia nu trebuie sa intre in contact cu sarea sau zaharul, pentru ca isi pierde proprietatile! Puneti drojdia pe o parte a bolului si sarea si zahărul pe cealalta parte sau sapati o gropita pentru a pune drojdia.
Daca utilizați drojdie uscata, cantitatea necesara va fi de 5 gr. Inainte de utilizare, trebuie sa o activatiin lapte cald.

Etapa 3 : puteti acoperi bolul cu folie alimentara si lasa aluatul sa crească 1 noapte. Aluatul va fi mai usor de manevrat.

Etapa 4 : Degazarea inseamna eliminarea aerului din aluat.

Poze

Chifle cu raclette, poza 1Chifle cu raclette, poza 2Chifle cu raclette, poza 3Chifle cu raclette, poza 4Chifle cu raclette, poza 5




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Chifle umplute cu ciuperci si legume
Chifle umplute cu ciuperci si legume
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Chifle pentru hamburger sau sandwich -2-
Chifle pentru hamburger sau sandwich -2-
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Chifle fantezie
Chifle fantezie
5 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Chifle pizza
Chifle pizza
9 porții
2h20m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Galette cu hrisca si raclette
Galette cu hrisca si raclette
1 porții
20 min
Foarte ușor
Rețetă Chifle cu cerneala de sepie
Chifle cu cerneala de sepie
7 porții
3h45m
Ușor

Rețete

Articole conexe

Raclette – de la razuire la topireRaclette – de la razuire la topire

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: