Chifle cu raclette
Tanghzong: este o metoda japoneza care permite painii sa aiba o consistenta moale incomparabila! Metoda consta in incalzirea apei la 65° si amestecarea cu o cincime din greutatea sa in faina, pentru a obtine o pasta care va multiplica glutenul in paine.
Ingrediente
Metoda Tangzhong :
Materiale
- termometru
- folie alimentara
- robot patiserie
- tava patrata 20 cm x 20 cm
- 1 pensula
Preparare
Pregatiti tangzhong: intr-o cratita, turnați apa. Adaugati făina si bateti cu telul. Se amesteca la foc mic pana cand amestecul este gros și ajunge la 65° C. Se infoliaza si se pune 6 ore la rece.
În vasul robotului, puneti faina, zaharul si sarea si laptele praf. Faceti o gropita mica si adaugati drojdia. Adaugati untul, oul, laptele si tangzhongul.
Framantati aproximativ 10 minute la viteza mica. Formati o bila si acoperiti cu un prosop. Lasati aluatul sa creasca 2 ore la temperatura camerei.
Se degazeaza aluatul si formeaza bile de aproximativ 75 g fiecare, apoi se dau prin faina pentru a putea fi usor manevrate.
Taiati raclette si baconul 4.
Aplatizati bucatle de aluat. Puneti o bucata de bacon si o bucată de raclette in centrul fiecarui aluat si pliati aluatul deasupra. Formati iar bile.
Aranjati bilele intr-o forma unsa unt si bilele cu galbenus de ou. Lasati sa crească timp de 1 h 30 la temperatura camerei, acoperit cu un prosop.
Coaceti 20 minute la 180°C.
Gata!
Observații
Tanghzong : este o metoda japoneza care permite painii sa aiba o consistenta moale incomparabila! Metoda consta in incalzirea apei la 65° si amestecarea cu o cincime din greutatea sa in faina, pentru a obtine o pasta care va multiplica glutenul in paine.
Drojdia : drojdia nu trebuie sa intre in contact cu sarea sau zaharul, pentru ca isi pierde proprietatile! Puneti drojdia pe o parte a bolului si sarea si zahărul pe cealalta parte sau sapati o gropita pentru a pune drojdia.
Daca utilizați drojdie uscata, cantitatea necesara va fi de 5 gr. Inainte de utilizare, trebuie sa o activatiin lapte cald.
Etapa 3 : puteti acoperi bolul cu folie alimentara si lasa aluatul sa crească 1 noapte. Aluatul va fi mai usor de manevrat.
Etapa 4 : Degazarea inseamna eliminarea aerului din aluat.
Nutriție
- Carbo: 35.7g
- Grăsimi: 8.7g
- Grăsimi sat.: 4.8g
- Proteine: 10g
- Fibre: 1.6g
- Zahăr: 7.1g
- ProPoints: 7
- SmartPoints: 9
Întrebări
Ce este raclett
Brânza raclette fabricată din lapte de vacă pasteurizat. O brânză semidură cu o perioadă de maturare de aproximativ 3 luni și se servește în mod special încălzită și topită peste cartofi, mezeluri, castraveți cornichoni. Provine din regiunea Auvergne-Rhône-Alpes, Franța. O roată cântărește aproximativ 5-6 kg si poate fi achiziționată fie feliată (oportună pentru aparatele electrice cu tăviță, aparatele cu lumânări) sau la roată întreagă sau 1/2 pentru o seară raclette cu prietenii sau un eveniment special. Poate fi asociata cu un vin alb sec.
Interesanta!
Sigur!





Punctează această reţetă