Petitchef

Chifle pentru micul dejun

Altele
6 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
500 g faina

20 g drojdie proaspata

270 ml lapte caldut

50 g unt

o lingura zahar

o lingurita rasa sare

galbenus,2linguri lapte si susan pentru uns deasupra

Preparare

  • Din drojdie,zahar,cateva linguri lapte si putina faina se face o maia care se toarna in centrul fainii si se lasa la crescut.
  • Sarea si untul se amesteca in laptele caldut si toarna peste faina,framantandu-se un aluat elastic ce se lasa la crescut 2 ore.
  • Dupa cele 2 ore arata asa. Aluatul se imparte in 8 bile egale care se pun in tava pe hartie de copt.Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.Se ung cu galbenus amestecat cu lapte,se presara susan si se dau la cuptor,la foc mediu.

Poze

CHIFLE PENTRU MICUL DEJUN, poza 1
CHIFLE PENTRU MICUL DEJUN, poza 2

Întrebări:




Comentarii:

16/03/2014

Superb

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Chifle pentru hamburger
Chifle pentru hamburger
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Chifle pufoase
Chifle pufoase
4 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Chifle pentru hamburger sau sandwich -2-
Chifle pentru hamburger sau sandwich -2-
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Chifle pizza
Chifle pizza
9 porții
2h20m
Ușor
5 / 5
Rețetă Pudding de paine
Pudding de paine
12 porții
1h20m
Foarte ușor
2 / 5
Rețetă Chifle cu cerneala de sepie
Chifle cu cerneala de sepie
7 porții
3h45m
Ușor

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.